avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Actualizare suma hotarare judecatoreasca cu indicele ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Actualizare suma hotarare judecatoreasca cu indicele de inflatie

Am nevoie de ajutor cu privire la actualizarea unei sume stabilite prin hotarare judecatoreasca cu indicele de inflatie.
Luna curenta ar fi iulie 2016 iar perioada de referinta este ianuarie 2010-mai 2011.
Suma este 1450
Cum procedez? Cum calculez indicele de inflatie.
Am intrat pe site-ul INNSE am dat cautare dupa perioada curenta si cea de referinta si am obtinut un tabel excel cu niste indici pentru fiecare luna in parte. Intrebarea mea este: cum actualizez suma de 1450 lei cu indicele de inflatie?

Adun indicii de inflatie din cele 17 luni (ianuarie 2010- mai 2011) si ii impart la 17 si apoi inmultesc cu 1450? E corect?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 14:27, 5 Septembrie 2016
Corect este să faceți înmulțiri de indici în lanț, nu cum ați enunțat Dvs.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor calcul inflatie oti oti Am o hotarare judecatoreasca care ma obliga sa platesc o suma de bani "reactualizata cu rata inflatiei de la 20.06.2007 pana la data platii efective" ... (vezi toată discuția)
Indicele preturilor de consum inseamna indicele de inflatie? Radamante Radamante 1.In hotararile judecatoresti se precizeaza ca sumele vor fi actualizate cu indicele de inflatie . 2.In OUG nr. 71/2009 -3) Sumele prevazute la alin. (1) si ... (vezi toată discuția)
Actualizare sume hotarari judecatoresti cu indicele de inflatie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Cum calculati indicele de inflatie pentru a actualiza sumele din hotarari? Noiembrie 2008 - decembrie 2009= 14 luni Pe site-ul INSSE selectati perioada ... (vezi toată discuția)