avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Euroins -o noua tzeapa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Euroins -o noua tzeapa

Buna ziua!
In data de 26.08.16 am fost instiintat ca suma ce-mi va fi acordata ca despagubire este de 2569,87 RON din care 1240 piesele, manopera 654 si vopsitoria 675 .
azi,05.09.16 m-a sunat inspectorul ca s-a modificat suma din cauza ca masina este veche si valoarea pe piata este de 350 euro ( NEREAL chiar daca e corsa b din 93, fostul meu sef cand se strica ceva la ea imi schimba piesele numai cu piese originale ! ), si suma maxima ce imi pot acorda este in jur de 1100 ron deoarece este dauna totala(avarii: punte spate indoita,oglinda, aripa fata-spate zgariate, spoiler spate rupt). nu vreau sa accept sub nicio forma aceasta suma,
VA ROG SA MA AJUTATI masina sta de peste o luna nici nu o pot misca de pe loc.
este legal ca pe 26 .08 sa imi spuna o suma, dupa care accept regie proprie, si ulterior peste 2 saptamani cand deja trebuia sa am banii in cont sa imi spuna ca primesc nici jumatate???
"la stabilirea cuantumului pagubei s-au avut in vedere prev.legale in vigoare la data evenimentului, FARA A SE DEPASI VALOAREA AUTOVEHICULUI LA DATA EVENIMENTULUI"
ASF spunea sa nu semnez nimic din noua oferta, le-am scris o reclamatie dar pana primesc raspuns...
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 20:09, 15 Septembrie 2016
Prima oferta reprezinta costul reparatiei.Probabil ca inspectorul de daune nu a observat ca este vorba de o dauna totala, caz in care valoarea despagubirii este limitata la valoarea de piata al autoturismului la data producerii accidentului.
Solicitati in scris ca asiguratorul sa va comunice modul in care a stabilit cea de a doua oferta. Pe urma,incercati rezolvarea amiabila a litigiului fie pa cale directa, fie prin intermediul unui mediator autorizat. Daca toate incercarile esuaza va trebui sa va adresati instantei de judecata.
Neavand toate datele necesare nu ma pot pronunta asupra valorilor prezentate.
ing. Ioan Ciobanu
deci prima oferta este de 2569 ron care cuprinde manopera vopsitoria si piesele ( din data de 26.08 care urma sa fie suma primita).
a doua, ceea de ieri este:
valoare masinii pe piata: 350 EURO din care se scad 25% = 262,5 EURO (acesta fiindca este dauna totala si in cazul asta platesc 75% din val.pietii care dupa ei este de 350 euro).
am primit in scris acest mod de calcul dar nu l-am semnat dupa sfatul primit de la autoritatea de supraveghere financiara
[ link extern ] .

Succes!
ady88 a scris:


valoare masinii pe piata: 350 EURO din care se scad 25% = 262,5 EURO (acesta fiindca este dauna totala si in cazul asta platesc 75% din val.pietii care dupa ei este de 350 euro).
am primit in scris acest mod de calcul dar nu l-am semnat dupa sfatul primit de la autoritatea de supraveghere financiara


In modul de calcul primit de la asigurator este precizat cum s-a determinat valoarea de piata a autoturismului? Este elementul cheie cu care asiguratorul poate jongla.
ing. Ioan Ciobanu
m-am intalnit cu superiorul lui dl inspector si ea insasi a spus ca dosarul are multe greseli si ca inspectorul de daune a gresit oferandu-mi 2 oferte. din cate am inteles, acest superior a cautat pe a*tovit si a gasit un corsa cu 350 (cel mai mic pret) si de acolo totul. in scris nu am primit cum s-a specificat valoarea pietii. cum il cer dl-e Ioan?

Alte discuții în legătură

2000 de euro despăgubire pentru o mașină din 2017, avariată în proporție de 90%. ar trebui să acceptăm, sau ce altceva putem face? Elena ciurdar Elena ciurdar Am fost implicat într-un accident rutier vinovatul ne-a dat asigurarea lui cei de la asigurări ne-au oferit 2000 euro masina fiind avariată 90 la sută ... (vezi toată discuția)
Valoarea vehiculului la data producerii accidentului conform normei 23/2014 emisa de asf andreea125 andreea125 Valoarea vehiculului la data producerii accidentului poate fi estimata in functie de media a 5 vehicule cu aceeasi caracteristici de pe un site de vanzari ... (vezi toată discuția)