avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea contractului de închiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea contractului de închiriere

Se poate vinde un contract de închiriere cu primaria a unui apartament altei persoane de către chiriaș?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:15, 6 Septembrie 2016
De vanzare nu poate fi vorba, de cesiune de contract poate fi vorba (depinde insa si de continutul contractului, adica de ce anume scrie in contract).
trandafir2 a scris:

De vanzare nu poate fi vorba, de cesiune de contract poate fi vorba (depinde insa si de continutul contractului, adica de ce anume scrie in contract).

Corect!

Si eu as mai adauga si faptul ca este nevoie de acordul proprietarului imobilului pentru a putea ceda contractul de inchiriere unei anumite persoane.
Contractul de inchiriere nu se poate "vinde" de catre locatar
In speta dv,daca spatiul cu destinatia de locuinta reprezinta proprietatea primariei,locatarul nu are calitatea sa opereze modificari asupra statutului spatiului,nu poate de la sine putere sa modifice obiectul sau clauzele contractual asumate in contractul de locatiune incheiat cu proprietarul spatiului
ynocentta a scris:
Contractul de inchiriere nu se poate "vinde" de catre locatar

Tocmai aia este ca se poate "vinde", desi nu se poate vinde.
Exact asta este nuanta de care este interesat userul, "vanzarea" acceptului de a cesiona, caci in realitate se practica "vanzarea" la mica ciupeala, desi vanzarea legala este exclusa.
Multumesc pentru raspunsuri! Cineva care a acumult datorii s-a oferit sa vanda contractul de inchiriere nemaiputand sa plateasca...eu doream sa vad daca se poate asa ceva, daca e legal si cum s-ar face...
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2016
Ara16, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare spatiu inchiriat Vioricamiron Vioricamiron Buna ziua. Avem un magazin intr-un spatiu care face parte dintr-un spatiu mai mare. Proprietarul de la care am inchiriat a vandut spatiul ( inclusiv sectiunea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bub2 bub2 Buna ziua.Cu data de 01.04.2018 am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu din imobilului meu,pe termen de un.Casa era de vanzare,si i-am spus la ... (vezi toată discuția)
Contractele de locatiune - evacuare andreya1202 andreya1202 atunci cand, contractele de locatiune intre primarie si un anumit salariat al ei, se apropie de termenul de expirare, se intocmeste un nou contract. care se va ... (vezi toată discuția)