avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Reziliere contract de inchiriere

Buna ziua.Cu data de 01.04.2018 am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu din imobilului meu,pe termen de un.Casa era de vanzare,si i-am spus la chirias,ca daca se va vinde casa cu spatiul respectiv,are la dispozitite 1 luna sa-si caute alt loc.Chiriasul o fost de acord.In data de 03.04,2018 am vandut casa.Noul proprietar n-o vrut chiriasul,numai daca se face un nou contract,cu un pret mai mare fata de ce am cerut eu.Normal chiriasul n-o vrut,si in data de 04.04.2018 o plecat cu totul.Cand a-m incheiat contractul cu chirias,mi-o platit o luna,dar bani i-am dat inapoi(pentru 3 zile ce sa scad).Chiriasul la sfarsitul lunii martie o inregistrat contractul de inchiriere la finantele locale,pentru ca pana atunci n-o primit autorizatiile de la camera de comert.Eu,pentru a declara un venit,ma-i am 2 saptamani.Dar deja nu ma-i am ce declara.Chirias nu am,banii primiti nu le ma-i am.Am fost la finante,am povestit lucrurile,si acolo am primit raspunsul,ca la ei nu se ma-i fac rezilieri,ca treaba asta se face intre prorietar si chirias,si ca pana la sfirsitul lunii aprilie sa-mi depun declaratia dupa venit.Dar daca venitul este O,ce sa declar????Cum procedez?Va multumesc raspunsul!
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 22:04, 14 Aprilie 2018
Inregistrarea contractului de locatiune la autoritatea fiscala se face de catre proprietarul spatiului
Initial incheiati inscris cu locatarul pentru reziliere contract de locatiune in baza caruia depuneti la autoritatea fiscala document pentru calcul obligatii aferente contract de locatiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Avand in vedere instrainarea imobilului inchiriat de catre proprietar, subsemnatii ... proprietar si ... chirias am convenit de comun acord rezilierea contractului de inchiriere ... cu efect din data de ... in urmatoarele conditii:
Chiriasul evacueaza imobilul la data de ...
Proprietarul returneaza integral chiriasului suma de ... ron reprezentand toate sumele platite in baza contractului de inchiriere, la aceeasi data
Partile sunt de acord ca nu mai au nici un fel de pretentii de nici o natura una fata de cealalta rezultand din contractul de inchiriere incheiat la ... si reziliat la data prezentei"

Scrieti, semnati (amble parti), depuneti la ANAF impreuna cu contractul de inchiriere si declaratia zero incasari din inchiriere. Nu stiu cat de usor va fi sa obtineti semnatura chiriasului daca acesta a inregistrat deja sediu de firma in baza contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Reparațiile în cazul contractului de închiriere și preavizul andradah andradah Am și eu cateva intrebari punctuale referitoare la contractual de inchiriere. Situatia sta in felul urmator : exista un contract de inchiriere incheiat pe un ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias crinakovacs crinakovacs Ce pot sa fac pentru a evacua chiriasul dintr-un imobil?Contractul de inchiriere a fost incheiat intre 2 persoane fizice, proprietarul case fiind o persoana ... (vezi toată discuția)