avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie in cazul schimbarii angajatorului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie in cazul schimbarii angajatorului

Buna ziua!

Am revenit la serviciu din CCC si voi primi stimulentul de insertie. Plata acestui stimulent depinde de angajatorul actual sau pot schimba locul de munca fara sa-mi afecteze incasarea acestuia? De asemenea, exista vreo "restrictie" in cazul in care vor/va exista cateva zile/o zi de intrerupere intre angajatori?

Mai exista acea mentiune care stipula faptul ca un angajat nu poate fi concediat in timpul in care primeste stimulentul de insertie?

Va multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 6 Septembrie 2016
@ andyc25

1. Plata stimulentului de isnertie nu depinde de locul de munca - angajator actual sau un alt angajator - , ci numai de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit.

In situatia , in care vor exista cateva zile de intrerupere intre angajatori este bine sa anuntati AJPIS pentru o astfel de situatie, deoarece pentru acea perioada nu veti primi stimulent de insertie.

2. Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
.......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

In acest caz, interdictia concedierii se extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data incetarii platii stimulentului de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa ccc in timpul stimulentului de insertie iulian.i iulian.i Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o parere in situatia de mai jos. Sotia este CCC planuieste sa se intoarca dupa un an pt a primi stimulentul de insertie. Cat ... (vezi toată discuția)
Întoarcere la munca din cic dana01 dana01 Buna seara! M-am întors la serviciu cu 60 zile inainte de a face copilul 2 ani pentru a primii stimulentul de inserție.In aceasta situație angajatorul ma ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie, concediu ccc tata droxy83 droxy83 Buna ziua, As dori sa imi spuneti daca in cazul in care copilul este nascut pe 30.10.15 primesc stimulentul de insertie, revenind la munca pe 29.08.17. ... (vezi toată discuția)