avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie, Concediu CCC tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie, Concediu CCC tata

Buna ziua,

As dori sa imi spuneti daca in cazul in care copilul este nascut pe 30.10.15 primesc stimulentul de insertie, revenind la munca pe 29.08.17. Tatal mai poate intra in CCC - daca da cat timp?
Inteleg ca cele doua nu se pot plati simultan, asta nu ar reprezenta o problema.

De asemenea exista o lege prin care angajatorul nu poate incheia contractul unui angajat atata timp cat acesta primeste stimulent de insertie?

Multumesc mult pentru ajutor.
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2017
droxy83, utilizator
Cel mai recent răspuns: droxy83 , utilizator 10:12, 21 Iunie 2017
1. Daca reveniti la munca pana la 30.08.2017, primiti stimulent de insertie pana cand copilul implineste 3 ani.

2. Tatal poate intra in CCC pana la 30.10.2017.

3. Cand tatal este in CCC, mama nu va primi stimulentul de insertie.

4. OUG 111/2010
art.25
.....
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
....
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
Multumesc mult pentru raspuns. O zi excelenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie!? petronel11 petronel11 Buna ziua. Am o colega aflata in CCC, pe data de 28.08.2014 copilul implineste un an (tatal indeplineste conditiile prevazute in OUG 111/2010). Conform OUG ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la stimulentul de insertie in favoarea ccc budurca budurca Buna seara ! In Noiembrie 2013 sotia mea a nascut un baietel , iar datorita faptului ca sotia nu a fost angajata , am optat eu pentru stimulentul de insertie . ... (vezi toată discuția)