avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime

Buna ziua. Sunt bugetar si de luna viitoare ar trebui sa primesc un spor de vechime (10 ani). Intrebarea mea este daca mi se va aplica noua grila de salarizare conform careia salariul meu va scadea sau voi primi 5% asa cum era pana acum. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: erikkka , utilizator 14:42, 6 Septembrie 2016
Daca pana atunci vi se modifica salariul, atunci la acel salariu se raporteaza sporul.
Din luna septembrie ar trebui sa se aplice acest spor. Salariul meu a ramas nemodificat in luna august fiind mai mare fata de cel din grila de salarizare. Teama mea e ca trecand pe alta gradatie de salarizare sa se aplice cea din ordonanta si nu o crestere cu 5% la salariul meu asa cum era pana acum. Aceasta era intrebarea.
erikkka a scris:

Buna ziua. Sunt bugetar si de luna viitoare ar trebui sa primesc un spor de vechime (10 ani). Intrebarea mea este daca mi se va aplica noua grila de salarizare conform careia salariul meu va scadea sau voi primi 5% asa cum era pana acum. Multumesc!


Ce sector sunteti? Invatamant? Sanatate?
cercetare. ne-au incadrat la personal didactic auxiliar.
OUG 43/2016:( În vigoare de la 31.08.2016)
8. Articolul 3*5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"
Art. 3*5.

În aplicarea art. 3*1 alin. (2), (3) şi (8), art. 3*3 şi 3*4, pentru personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice va elabora, în termen de 60 de zile de la publicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, norme metodologice care vor cuprinde şi anexe cu salariile de bază care se vor utiliza începând cu data de 1 august 2016, pentru aplicarea prevederilor art. 3*4 alin. (2) lit. a), respectiv o anexă cu salariile de bază de la 1 decembrie 2017 pentru funcţiile de conducere din învăţământul preuniversitar, norme metodologice care vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului."


Normele exista , [ link extern ]
la art 1(3) se specifica:
(3) În situaţia în care drepturile salariale stabilite la data de 1 august 2016, utilizând salariile
de bază prevăzute în Anexa 1 punctul 2 din prezentele Norme metodologice la care se adaugă drepturile de la art. 1 alin. (2) lit. a) – e), sunt mai mici decât salariul de bază aferent lunii iulie 2016 se păstrează acesta din urmă, în măsura în care persoana îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii

Alte discuții în legătură

Spor vechime personal contractual septembrie 2016 monicalirca monicalirca Buna ziua Avand in vedere prevederile Art. 31. - (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit ... (vezi toată discuția)
Salarii, marire AlinaStanciu28 AlinaStanciu28 Buna. Sunt angajata in cadrul DGASPC ,avand functia de instructor educatie,am o vechime de 19 ani si un salar de 1470 lei. In urma ordonantei de urgenta nr. ... (vezi toată discuția)
Stabilire gradatie nebunica nebunica Buna ziua , Am ceva nelamuriri privind aplicarea OUG 20/ 08.06.2016 ; Avand in vedere ca incadrarea personalului sanitar se face conform noii grile din ... (vezi toată discuția)