avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie in constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie in constructii

am efectuat reparatii la zidul de sustinere ale unei anexe a casei in anul 2011, am schimbat geamurile si tigla pe anexa, am montat instalatie de apa si calorifere + centrala. . Nu am avut autorizatie de construire. Acum, in 2016 vecinul m-a reclamat la politia comunitara iar unul din angajati imi cere autorizatia de constructie (nu inteleg ce autoritate are pol. comunitara de a-mi verifica autorizatia, banuiesc ca ar trebui sa o verifice Insp. in Constructii).
De la primarie am primit diferite raspunsuri verbal, de genul: daca au trecut 2 ani si nu te-au prins...ai scapat; primesti amenda aproape 4000 lei caci amenzile s-au majorat... etc.
Eu am citit Legea (R) 50/29.07.1991, art. 11, (1), lit. a)....i). si acolo ma incadrez -zic eu- care stipuleaza clar lucrarile care se pot executa FARA autorizatie de construire.
Ma poate sfatui cineva? Mi se cere autorizatie si nu am, primaria nu se poate hotara daca trebuia sau nu sa am autorizatie, politia comunitara iti cere sa prezint autorizatia pentru a-i raspunde reclamatiei vecinului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:32, 9 Septembrie 2016
trebuie spus daca anexa este sau nu cuprinsa la taxe si impozite, pentru reparatii fara modificarea arhitecturii acoperisului sau a suprafetei construite nu va trebuie autorizatie.
Intradevar daca au trecut 2ani de la constructie si Primaria nu a facut control /amenda , acum nu poate sa faca altceva decat sa va oblige sa o declarati la taxe si impozite( asta daca nu este deja declarata) cu documentatia necesara.
suprafata pe care (la care) am facut reparatii/imbunatatiri ESTE trecuta la taxe si impozite, eu nu am modificat arhitectura propriu-zisa a anexei din plan. Dar ajutati-ma cu un numar de act normativ/lege care prevede ca dupa doi ani nu mai poate sa ma amendeze.
Cu stima!
LEGEA 50/1992 -Art.31spune ca dreptul de a sanctiona conform amenzilor prevazute la art.26 se prescriu in termen de 2ani de la savarsirea faptei.
Cititi si va veti convinge

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie IancuV IancuV Am prins in beton 6 tevi si de asupra am facut un acoperis cu tigla doar atit fara sa-l ingradesc unde am depozitat lemnele de foc,acum un vecin ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie Mvmihai Mvmihai Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea probleme. Detin un aparatament la parter intru-an ansamblu residential. Apartamentul detine o gradina ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie imanuel imanuel am construit casa la rosu in acest an! am tot dosarul complet, dar ....nu am autorizatia de constructie! dosarul a fost respins de la primarie datorita ... (vezi toată discuția)