avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie constructie

am construit casa la rosu in acest an! am tot dosarul complet, dar ....nu am autorizatia de constructie! dosarul a fost respins de la primarie datorita faptului ca am mai putin de 9m pana la axul drumului de acces-desi e drum privat!!!! astazi(01.11.2010) au venit de la pol . comunitara cu reclamatii!!!-datorita unui "bun" vecin! S.O.S.!!!! sunt din iasi si ma straduiesc sa ofer o casa familiei-am 32 de ani!! daca este cineva sa-mi dea o povata buna ..... :((#-o
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 09:01, 2 Noiembrie 2010
Sfatul meu este unul singur: respectati legea! Cum ati construit casa la rosu daca nu aveti autorizatie?B-) ILEGAL , nu-i asa?!
Bine ca nu sunteti din Bucuresti ca plateati amenzi mari!~
ilegal??? am toate actele OK! avizele sunt toate+chitantele cu sumele platite! a fost o chestiune de timp ! cei de la primarie au facut o noua fotografiere din avion-satelit si au vazut un imobil si un drum====care de fapt este privat!!!
Avizele nu tin loc de autorizatie de construire! Pana nu aveati eliberata autorizatia si nu declarati la primarie organizarea de santier nu aveati voie sa faceti nici macar fundatia casei ...ce sa mai zic de restul casei! Acum sunteti la mana inspectorilor de la primarie....:DB-):D...jucati cum va vor canta! Intelegeti ce doriti din spusele mele!B-)
1)Nu este permisa inceperea constructiei fara Autorizatie si anuntarea inceperii lucrarilor la Primarie.
2)Ce mai puteti face acum:
Certificatul de Urbanism ce spune? In acel certificat trebuiau sa fie trecute eventualele restrictii de construire, distanta casei fata de aliniament(gard-trotuar), sau fata de axul drumului, distanta obligatorie lateral(pentru pompieri, distanta spate eventual.....Daca in C.U. nu sunt trecute astfel de coordonate poate aveti o sansa sa dovediti ca ati construit corect(tehnic vorbind), in cazul in care veti fi somat sa "mutati" cladirea.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
doina_manuela, utilizator
Pentru a putea demara LEGAL construirea unei case este OBLIGATORIU sa aveti autorizatie de constructie.:slap:
In cazul dumneavoastra, DIN FERICIRE TRAIM IN ROMANIA #-o si nu cred ca o sa vina nimeni sa va puna sa demolati. Cel mai probabil va vor da o amenda si apoi veti face demersurile sa puteti intra in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima obligatorie intre o constructie existenta si axul drumului mariusbz mariusbz am achizitionat un spatiu comercial in mediul rural si acum cateva zile mi-am dat seama ca se afla la doar vreo 5-6 m de axul drumului national. constructia ... (vezi toată discuția)
Restrictie constructie dn4 DarthVader DarthVader Buna seara, Recent am cumparat un teren in zona Popesti Leordeni cu o suprafata de 257 m^2 lipit de Sos. Oltenitei dar avand deschidere si catre o ... (vezi toată discuția)
Distanta constructi alistar alistar Buna ziua ! Eu stau la tara ,si am un vecin nou care a facut o casa inalta cam de 15 metri , am masurat distanta pina la casa mea si este de 7 metri ,cind a ... (vezi toată discuția)