avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta constructi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta constructi

Buna ziua ! Eu stau la tara ,si am un vecin nou care a facut o casa inalta cam de 15 metri , am masurat distanta pina la casa mea si este de 7 metri ,cind a facut casa nu ma intrebat nimic si nici eu nu am stiut ca o face asa inalta ,este terminata la rosu ,eu ce pot face acum ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:58, 19 Mai 2011
Are autorizatie de construire si mai ales , a respectat inaltimea indicata si amplasamentul dispus?La primarie, puteti afla, acest lucru.
Are autorizatie de constructie ,cine ia dato si cum nustiu !Multumesc !
Din cate stiu, distanta dintre doua cladiri trebuie sa fie minim jumatatea inaltimii cladirii mai inalte. Inteleg ca inaltimea casei vecinului (15m) este aproximarea dumneavoastra?
Nu trebuie sa va ceara voie, deci sa va intrebe nimic doar in cazul cand si-ar fi facut casa pe hotar.Atata timp cat are autorizatie de construire(aceasta se da de catre primarie, dupa ce initial a cerut un certificat de urbanism), distanta intre cele 2 constructii este de aproximativ 7 m., se incadreaza in inaltime.
Daca nu santeti mutumit, daca va incomodeaza cu ceva aliniamentul casei, faceti o plangere catre primarie in legatura cu eliberarea autorizatiei de construire, si este obligata sa va raspunda,.Apoi, puteti sa mergeti in instanta sa atacati primaria pt.eliberarea respectivei autorizatii de construire si pe vecin. - in contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție fosă vecin pe hat la 5 metri de fața casei mele și aproximativ 8 metri de fântână das_daniela das_daniela Bună seara, Casa mea este orientată cu fața spre răsărit la aproximativ 8 metri de hotar, hotar pe care este construit un gard, gard ce este al ... (vezi toată discuția)
Gard delimitare vecin Cristianhurezan Cristianhurezan Buna seara, va rog frumos sa-mi raspundeti,daca se poate la urmatoarea problema: am cumparat,un apartament ,intr-o casa familiala,la parter;detinem in ... (vezi toată discuția)
Probleme de proprietate garbiny garbiny Buna ziua,am 3 intrebari: 1. Conform Noului cod civil,art.612:” Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului ... (vezi toată discuția)