Buna ziua ! Eu stau la tara ,si am un vecin nou care a facut o casa inalta cam de 15 metri , am masurat distanta pina la casa mea si este de 7 metri ,cind a facut casa nu ma intrebat nimic si nici eu nu am stiut ca o face asa inalta ,este terminata la rosu ,eu ce pot face acum ? Multumesc !
Din cate stiu, distanta dintre doua cladiri trebuie sa fie minim jumatatea inaltimii cladirii mai inalte. Inteleg ca inaltimea casei vecinului (15m) este aproximarea dumneavoastra?
Nu trebuie sa va ceara voie, deci sa va intrebe nimic doar in cazul cand si-ar fi facut casa pe hotar.Atata timp cat are autorizatie de construire(aceasta se da de catre primarie, dupa ce initial a cerut un certificat de urbanism), distanta intre cele 2 constructii este de aproximativ 7 m., se incadreaza in inaltime.
Daca nu santeti mutumit, daca va incomodeaza cu ceva aliniamentul casei, faceti o plangere catre primarie in legatura cu eliberarea autorizatiei de construire, si este obligata sa va raspunda,.Apoi, puteti sa mergeti in instanta sa atacati primaria pt.eliberarea respectivei autorizatii de construire si pe vecin. - in contencios administrativ.