avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De ce nu pot recupera in apel cheltuielile de judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De ce nu pot recupera in apel cheltuielile de judecata efectuate la fond?

Am avut un proces la tribunal in calitate de parat pe care l-am pierdut. Am facut apel la curtea de apel si am castigat definitiv. Avocatul m-a taxat de doua ori si pt procesul de la tribunal si pt cel de la curte. Avocatul a facut cerere de complectare dispozitiv pt cheltuieli de judecata si au fost acceptate doar cele de pe chitanta depusa la curte. Nu trebuiau si cele de pe chitanta de la tribunal.
Cel mai recent răspuns: Utilizator0101 , utilizator 13:55, 20 Septembrie 2016
Este firesc sa va "taxeze" de doua ori, au fost doua faze procesuale,cheltuielile vi le acorda instanta nu avocatul, daca ati pierdut la fond(tribunal), nu avea cum sa va acorde cheluielile si la fond,oricum, discutati si cu avocatul care v-a "taxat" de doua ori,important este ce scrie in dispozitivul hotararii de la curte,respectiv ce a scris(daca a scris) instanta de apel,curtea, cu privire la cheltuielile de judecata.
De ce la apei nu s-au luat in calcul amandoua facturile si cea de la fond si cea de la apel.
Dvs. ați efectuat cheltuieli în două faze distincte, fond și apel. Asupra cheltuielilor de judecată efectuate la fond se pronunță instanța de fond, iar asupra cheltuielilor de judecată efectuate în apel se pronunță instanța de apel. Nicio instanță de apel nu va acorda cheltuielile de judecată efectuate în alte faze procesuale. Personal nici nu văd admisibilă o astfel de cerere.
Dar prin apel nu se contesta solutia de la fond. Si eu nu am vrut sa ma judec am fost parat. Sa suporte cine a dat in judecata daca a pierdut.
Din pacate,ori nu ati inteles(mai cititi ce s-a scris) sau nu vreti sa acceptati solutiile legale,mai consultati-va si cu avocatul dvs.Solutiile la acest topic sunt corecte dpv.jurdic.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecată gabiplg gabiplg În urma contestării procesului verbal IPJ intimatul a câștigat dar după apel el a pierdut. Eu ca apelant intervenient și păgubit pot cere recuperarea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata apetrovici apetrovici buna ziua vreau sa introduc o actiune separata pt cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu avocat. Am castigat ultima faza a unui proces, pe cele ... (vezi toată discuția)