avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De ce nu pot recupera in apel cheltuielile de judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De ce nu pot recupera in apel cheltuielile de judecata efectuate la fond?

Am avut un proces la tribunal in calitate de parat pe care l-am pierdut. Am facut apel la curtea de apel si am castigat definitiv. Avocatul m-a taxat de doua ori si pt procesul de la tribunal si pt cel de la curte. Avocatul a facut cerere de complectare dispozitiv pt cheltuieli de judecata si au fost acceptate doar cele de pe chitanta depusa la curte. Nu trebuiau si cele de pe chitanta de la tribunal.
Cel mai recent răspuns: Utilizator0101 , utilizator 13:55, 20 Septembrie 2016
In situatia in care ati pierdut in prima instanta si apoi ati castigat in apel atunci instanta de apel trebuia sa va acorde si cheltuielile din prima instanta, in masura in care existau acte la dosar care sa le dovedeasca.

Instanta de apel nu putea acorda cheltuielile din prima instanta numai in situatia in care ati fi castigat si nu le-ati fi solicitat atunci, dar in situatia dvs. procesul fusese pierdut in acest ciclu procesual.

Daca nu mai aveti deschisa calea de atac a recursului (aceasta se determina in functie de obiectul cauzei) atunci nu se mai poate remedia problema cheltuielilor din prima instanta ce au fost omise.

Oricum, aveti posibilitatea sa faceti proces separat prin care sa solicitati cheltuielile din prima instanta si astfel nu ramaneti cu nicio pierdere. Vorbiti cu avocatul dvs. care stie ce trebuie sa faca.

PS: Avocatul nu v-a "taxat" de doua ori. Pentru fiecare ciclu procesual se percepe un onorariu diferit.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
Utilizator0101, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecată gabiplg gabiplg În urma contestării procesului verbal IPJ intimatul a câștigat dar după apel el a pierdut. Eu ca apelant intervenient și păgubit pot cere recuperarea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata apetrovici apetrovici buna ziua vreau sa introduc o actiune separata pt cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu avocat. Am castigat ultima faza a unui proces, pe cele ... (vezi toată discuția)