avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Deductibilitate cheltuieli in cazul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Deductibilitate cheltuieli in cazul microintreprinderilor

Intrebare generala :
Cheltuielile cu deductibilitate limitata - (CF,art 25,alin (3) - pt determinarea rezultatului fiscal la platitorii de impozit pe profit,se aplica si microintreprinderilor ?
La aceste entitati,neexistand notiunea de "rezultat fiscal",aplicarea limitarilor respectivelor cheltuieli ar influenta baza de impozitare pt stabilirea exclusiv a dividendelor.
Legiuitorul introduce totusi in mod "aluziv"- la unele articole ale titlului III (art 53 : Baza impozabila , art 57 : ...evidenta amortizarii fiscale) - trimiteri la fiscalitatea impozitului pe profit,dar nu o face direct.Ce sa intelegem din asta ?
Daca nu se prevad in mod explicit aceste limitari de cheltuieli,inseamna ca se pot face fara nici o restrictie ?
M-ar interesa cu precadere :
-- chelt aferente vehiculelor rutiere motorizate cu destinatie mixta (utilizate in cadrul activitatii societ si pt scopuri personale)...art 25,alin(3),lit "l" --> deductib[ 50% (idem art 76,alin (3),lit "a")...dar in cazul utilizarii vehicolului unei microintrepr.de catre asociatul administrator
-- cheltuielile de protocol... art 25,alin (3),lit "a"... tot 2% ? [caz microintrepr]
-- cheltuielile de sponsorizare si mecenat,...art 25,alin (4),lit "i"...val min intre :
0,5% cifra afaceri si 20% impoz "profit" ?/venit ? datorat [caz microintrepr}
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:17, 10 Septembrie 2016
Cheltuielile respective le poate face nelimitat si o SC platitoare de impozit pe profit, dar la calculul impozitului pe profit se iau in calcul doar limitele stabilite de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare fefe48 fefe48 buna dimineata....daca Legea nr. 32/1994, legea sponsorizarii, este in vigoare as dori sa aflu ce avantaje are o companie care sponsorizeaza un act de ... (vezi toată discuția)
Vreau o sponsorizare urgent popicu popicu Am vb cu o firma pt sponsorizare si nu stiu cum se face, poate cineva sa ma lamureasca si pe mine? Este vorba de o biserica ortodoxa si am o promisiune pt ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare GABITU GABITU Am o societate care inregistreaza pierderi fiscale. Pot face sponsorizare? (vezi toată discuția)