avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Unde imi depun actele si ce fel de acte pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Unde imi depun actele si ce fel de acte pentru concediu maternitate daca contractul mi se incheie

Buna ziua.

Pe data de 10 ianuarie 2017 contractul meu care este pe perioada determinata expira. Eu ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii februarie, asa ca voi intra in concediu maternal, mai exact prenatal.

Deoarece am 18 luni anterior cotizate, sunt sigura ca am dreptul la acest concediu platit numai ca nu imi va fi platit de firma ci de Casa de Asigurari din cate am inteles pe internet.

Intrebarile mele sunt:
1. Care sunt actele necesare?
2. Unde ar trebui sa depun actele? Mentionez ca locuiesc in Bucuresti, sector 6.

O zi buna,
Stefania
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:46, 7 Septembrie 2016
1. Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati la acea data.

2. - La data incetarii CIM dvs. veti fi in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Certificatele medicale pana in decembrie 2016, inclusiv, le rpezentati angajatorului care vi le plateste.

3. Aveti doua posibilitati:

A) - Certificatele medicale pe ianuarie si februarie 2017 le prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le plateste.
- Dupa terminarea concediului de maternitate depuneti la Primarie actele pentru indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Luati legatura cu CJAS sa va spuna ce acte sa duceti la prima depunere de certificat medical.

B) - Va inregistrati la Agentia de Somaj.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia, in continuare, deconcediu de maternitate si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

4. Lista cu actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC o procurati de la Primaria de sector unde veti depune actele apoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)