Am avut si eu un abonament la Vodafone, pe care l-am dat cuiva, care nu a platit si azi dupa aproape 6 ani, am primit un apel pe numarul de la job cum ca sunt de la APS pentru Vodafone si ca am o datorie la ei de 750 lei si ca daca nu o achit ma vor da in judecata.
Spune-ti-mi va rog, acea datorie nu s-a prescris si codul civil parca nu mai permitea ca datele personale si respectiv contractele sa fie vandute catre institutii de acest fel.
Mai ales ca nu am primit nici o somatie pana acum, pe mail sau telefonic ca si de aceasta data?
Daca au trecut 6 ani de la emiterea facturii, creanta s-a prescris.
Prin exceptie, sa nu fi existat plati partiale efectuate sau o recunoastere a datoriei din partea dumneavoastra. Acestea intrerup prescriptia
Termenul de prescriptie este de 3 ani, dar,trebuie vazut daca nu s-au facut acte de intrerupere a prescriptiei deoarece dupa intreruperea prescriptiei incepe sa curga un nou termen.Va poate face poprire pe venituri/salarii,intr-o astfel de situatie trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii.