avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... APS firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

APS firma de recuperare

Buna ziua,

Am avut si eu un abonament la Vodafone, pe care l-am dat cuiva, care nu a platit si azi dupa aproape 6 ani, am primit un apel pe numarul de la job cum ca sunt de la APS pentru Vodafone si ca am o datorie la ei de 750 lei si ca daca nu o achit ma vor da in judecata.

Spune-ti-mi va rog, acea datorie nu s-a prescris si codul civil parca nu mai permitea ca datele personale si respectiv contractele sa fie vandute catre institutii de acest fel.
Mai ales ca nu am primit nici o somatie pana acum, pe mail sau telefonic ca si de aceasta data?

Nu as dori sa achit pentru ca, nu este corect.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tris , utilizator 16:27, 7 Septembrie 2016
Daca au trecut 6 ani de la emiterea facturii, creanta s-a prescris.
Prin exceptie, sa nu fi existat plati partiale efectuate sau o recunoastere a datoriei din partea dumneavoastra. Acestea intrerup prescriptia
Inca nu am efectuat nici o plata, azi m-au sunat, in concluzie, nu au cum sa actioneze nici in instanta si nici cu opriri pe salariu?
Termenul de prescriptie este de 3 ani, dar,trebuie vazut daca nu s-au facut acte de intrerupere a prescriptiei deoarece dupa intreruperea prescriptiei incepe sa curga un nou termen.Va poate face poprire pe venituri/salarii,intr-o astfel de situatie trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii.
Si unde pot cere aceste informatii sau unde pot contesta?
Eu alte acte nu am semnat, nu am dat sau nu am confirmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie telefonie mobila CristianSan CristianSan Salut Am gasit azi cand am ajuns acasa in cutia de scrisori un plic de la o firma de recuperare creante o somatie de plata insotita de o alta hartie ce se ... (vezi toată discuția)
Tel - datorie la o companie de telefonie mobila iuliasa iuliasa am o datorie la o companie de telefonie mobila de 3 ani, mai ma poate da in judecata? am inteles ca dupa 3 ani se prescrie este adevarat? (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie ifn si firma telefonie mobila AlMaria AlMaria Buna ziua, Situațiile sunt urmatoarele: 1. S-a luat un împrumut de la un IFN. A fost platit o perioada, apoi nu s-a mai achitat nici o rata, de cel ... (vezi toată discuția)