avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli comune zugravit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli comune zugravit

Salut,
Stau intr-un bloc din sectorul patru, construit in '82. Asociatia a hotarat sa se zugraveasca blocul pe interior (casa scarii si ghenele), nefiind vreodata zugravite din '82 pana in prezent. Cand mi-am renovat apartamentul in 2012, am facut si pe scara in dreptul meu, cu glet nou, cu pereti zugraviti, cu tavan, cu linoleum schimbat, si cu usa liftului vopsita, cu gresie pusa in ghena pe banii mei (probabil ca am zugravit mai mult decat partea mea, dar nu asta conteaza). Acum eu nu as mai vrea sa dau iar bani pentru zugraveala, ca nu m-i se pare normal sa platesc din nou. Am stat de vorba cu presedintele de bloc si cu administratora si mi-au spus ca nu se poate, ca trebuie sa dau din nou, ca sa fie tot blocul la aceeasi culoare (o explicatie penibila din punctul meu de vedere). Imi platesc intretinerea normal, dar fara acel fond de reparatii. Acum cica sunt restant vreo 250 lei la fondul de reparatii si mai nou vad ca-mi baga si penalizari, la ce nu stiu, ca nu s-au apucat de zugravit, deci nu vad rostul la acele penalizari. Eu din ce tin minte, in 2012 an cheltuit vreo 650-700 lei cu tot ce am facut pe scara, ca am facut cu simt de raspundere, acum cica ar trebui sa se stranga vreo 350 lei de apartament. Ce pot face? Adica de ce sa fac din nou ce am facut acum 4 ani? Doar ca nu ma aliniez cu culoarea? M-i se pare un abuz din partea lor, sau poate gresesc eu.... da simt ca-mi baga mana in buzunar si nu-mi place.
Sunt dispus sa-i dau si in judecata, ca m-am saturat de japca asta. Platesc in fiecare luna 1-2 metri cubi de apa calda desi am apometre (la apa rece mai inteleg, ca spala femeia care face curatenie, da la apa calda...).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Aviziero , Contabil 01:39, 8 Septembrie 2016
Atunci cand ati facut lucrarile pe casa scarii din banii dumneavoastra, ati solicitat acordul asociatiei de proprietari, ati avut aprobarea presedintelui?
Daca v-ati asumat responsabilitatea si ati materializat actul unilateral de vointa de a va muta ,de a locui in imobil de locuit in comun,aveti obligatia sa respectati neconditionat dispozitiile in vigoare
Precizati investitia realizata in 2012 pe partea comuna de imobil
Dispozitiile in vigoare precizeaza concret ca proprietarul nu are dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune-fara acordul asociatiei de proprietari
Este evident ca dv nu ati avut acordul asociatiei de proprietari,care nu ar fi permis interventia asupra unei parti din partea comuna
Daca fiecare vecin ar fi intervenit si ar fi vopsit usa de la lift dupa propriu plac,ar fi iesit un curcubeu
Atentie sporita,cu invocarea unui abuz
Atat timp cat hotararea igienizarii blocului apartine adunarii generale,a majoritatii proprietarilor,minoritatea are obligatia sa se supuna-asta este dispozitia legala in vigoare
Nu va hazardati sa promovati actiune in instanta,pentru ca nu este garantat ca veti obtine hotarare favorabila
Referitor la suplimentul de apa,parcurgeti topicurile similare si veti constata ca acest supliment utilitati se datoreaza pierderilor de apa pe partea comuna,sustragerilor intentionate,
necomunicarii indexului la termenul stabilit,instalare defectoasa a apometrelor ,datorita pierderilor de apa de la vane/robineti defecti din proprietatile individuale si a altor factori independenti de vointa locatarilor
In cazul in care nu aveti aprobare pentru modificari:

Conform legea 230/2007:
Art 56
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
e) modificarea aspectului proprietatii comune, precum si a elementelor constructive ale cladirii fara aprobarile si autorizatiile legale;
(2) Contraventiile prevazute la alin.(1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
c) faptele de la lit.e) si f) cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Art. 30
(1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;

Avand in vedere ca faptele s-au intamplat cu 4 ani in urma nu cred ca mai intra in discutie amenda. Dar este evident ca, daca nu aveati aprobare, nu erati indreptatit sa faceti lucrarile respective.

In cazul in care aveati aprobare pentru reparatii, imi pot imagina o singura situatie in care acum sa nu platiti datoria la fondul de reparatii.
Si anume, impreuna cu aprobarea, sa fi incheiat la acel moment din trecut si un acord cu asociatia prin care sunteti scutit de o anumita suma la fondul de reparatii in "contul" reparatiei realizate, suma care eventual sa fie justificata cu acte doveditoare.
In orice alta situatie, in urma aprobarii de modificare/reparatie, ati facut o donatie asociatiei de proprietari, care donatie nu va scuteste in niciun fel de indatoririle actuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zugravit fatada bloc Bogdannnnn Bogdannnnn Buna ziua, de curand am avut un incendiu in bucatarie care a murdarit de fum o mica parte din exteriorul blocului (deasupra geamului de la balcon).. blocul ... (vezi toată discuția)
Zugravire scara bloc miki3 miki3 As vrea sa stiu cum se procedeaza pentru zugravirea scarii blocului(bloc 4 etaje)In scara noastra sunt 19 apartamente. Scara administratorului se zugraveste, ... (vezi toată discuția)
Repartizare chelt asociație Petro38 Petro38 Repartizare chelt asociație Buna ziua. Suntem o asociație de proprietari formată din 2 scări. În situația în care se zugrăvește sau se fac ... (vezi toată discuția)