avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare tert poprit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare tert poprit

Buna ziua, societatea la care lucrez a angajat o persoana care datora o suma de bani unei institutii bancare. Am primit instiinatre de poprire pe salariul angajatului care s-a achitat lunar pana in momentul in care i s-a scazut timpul de lucru si implicit salariul la nivelul la care nu i se mai puteau retine bani. Am instiintat executorul judecatoresc care a inaintat o actiune in instanta prin care cerea societatii angajatoare plata intregii creante (600.000 lei) datorate de angajatul nostru respectivei banci.
Este legala o astfel de solicitare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 8 Septembrie 2016
S-a cerut validarea popririi, ramane de vazut daca vor castiga.
art 789ncpc
(1) Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmăritor, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.
(4) Dacă din probele administrate rezultă că terţul poprit îi datorează sume de bani debitorului, instanţa va da o hotărâre de validare a popririi, prin care îl va obliga pe terţul poprit să îi plătească creditorului, în limita creanţei, suma datorată debitorului, iar, în caz contrar, va hotărî desfiinţarea popririi.
(9) Terţul poprit care, cu rea-credinţă, a refuzat să îşi îndeplinească obligaţiile privind efectuarea popririi va putea fi amendat, prin aceeaşi hotărâre de validare, cu o sumă cuprinsă între 2.000 lei şi 10.000 lei.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Validare poprire skorpyonull skorpyonull Sunt chemat (firma)in judecata intr-un dosar in calitate de tert poprit dosar in care se cere validarea popririi. In fapt am fost somat de executor in luna ... (vezi toată discuția)
Executare silita C.Daniellita C.Daniellita Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie: am terminat un litigiu de munca cu fostul angajator, am castigat procesul si pentru ca nu au vrut sa plateasca am ... (vezi toată discuția)