in anul 2010 sa emis un singur certificat de mostenitor cu partaj succesoral, facut de un notar. sa facut expertiza tehnica, sa dezbatut mostenirea, sa facut iesirea din indiviziune iar din masa succesorala compusa din 6 terenuri sa ajuns la intelegere ca fiecare din cei 3 mostenitori sa primeasca cate 2 terenuri aproximativ egale. la sfarsit in dreptul fiecaruia din 3 mostenitori se descrie situarea terenurilor primite, localizarea, numar topo, etc.
deci, propietatile primite de fiecare din cei trei mostenitori sunt trecute intr-un singur certificat de mostenitor.
unul din mostenitori vrea sa vanda cele 2 terenuri primite. impozitele sunt la zi. care este procedura de urmat? se poate vinde direct? este obligatoriu cadastrul? este obligatorie intabularea?
multumiri anticipate!
Nu am fost atenti. Pe certificatul de mostenitori fiecare la fiecare parcela langa numarul topo este mentionat si cate un numar cadastral. Am fost din nou la notar dar ajutorul notarului spune ca sunt intabulate din 2010 si ca numérele cadastrale sunt vechi, deci nu mai sunt valabile si nu se poate incheia vanzarea fara o noua intabulare.
Asa este?
astazi am intrebat ajutorul notarului daca a ajuns extrasul de carte funciara, dar imi spune ca inca nu ajuns. de asemeni imi spuneca chiar daca proprietatile au numar cadastral, asta nu inseamna in mod obligatoriu ca au si carte funciara, deci inca nu se stie daca se pot vinde.
se poate sa aiba doar numar cadastral si sa nu fie inscrise in cartea funciara?
In mod normal trebuie sa aveti o încheiere de intabulare mergeți la OCPI si solicitați lămuriri. Ajutorul de notar nu e pregătit inseamna daca dvs spuneti ca prima oară v a indicat nr cadastrale. Langa numerele cadastrale nu e indicat si nr de CF?