avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trei proprietari cu drepturile de proprietate trecute ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trei proprietari cu drepturile de proprietate trecute in acelasi document,.. certificat de mostenire si partaj succesoral

in anul 2010 sa emis un certificat de mostenitor cu partaj succesoral, intocmit la notar.
sa facut expertiza tehnica, sa dezbatut mostenirea, sa facut iesirea din indiviziune iar din masa succesorala compusa din 6 terenuri sa ajuns la intelegere ca fiecare din cei 3 mostenitori sa primeasca cate 2 terenuri aproximativ egale. la sfarsit in dreptul fiecaruia din 3 mostenitori se descrie situarea terenurilor primite, localizarea, numar topo, etc. In 2017 sa facut si intabularea la cadastru. Fiecare mostenitor si-a intabulat partea sa.
Faptul ca atat cei trei mostenitori cat si proprietatile primite de fiecare sunt trecute intr-un singur certificat de mostenitor si partaj succesoral poate fi o problema pt unul din mostenitori care vrea sa vanda cele 2 terenuri primite.
eu vad unicul certificatul de mostenitor si partaj sucesoral ca fiind trei acte de proprietate inregistrate intr-un singur document. ca o inregistrare de trei drepturi de proprietate intr-o singur document. trebuie mers la notar (ori instanta) pt ca sa se redacteze si inregistreze cate un act de proprietate pt fiecare din proprietari?
multumiri anticipate!
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
ana_panait, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este că nu vor fi probleme din cauză că sunt înregistrate mai multe proprietați în certificatul de moștenitor.
Nu pot fi emise atâtea certificate câte bunuri rămân în urma succesiunii.
În cazul în care se dorește înstrăinarea bunului, care i-a revenit în urma succesiunii, este suficient certificatul de moștenitor care atestă calitatea de proprietar.
deci nu este necesar pt actiuni de administrare o instrainare sa semneze si ceilalti proprietari?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca priveste bunul unui sigur proprietar nu este necesară semnatura altui moștenitor ce nu are niciun drept asupra bunului respectiv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal la o succesiune , in certificatul de mostenitor, se trec toate bunurile pe care vor mostenitorii sa le treaca in masa succesorala.
Dumneavoastra ati realizat aceasta procedura si mai mult ati facut partajarea loturilor.
Notarul trebuia sa va emita pentru fiecare mostenitor cate un certificat de mostenitor si partaj. Puteti solicita, daca nu vi s-a emis, un certificat de la notarul care a instrumentat dezbaterea succesiunii. Puteti vinde fara probleme loturile ce va apartin prin partaj.
Pentru a vinde aveti nevoie nu numai de certificatul de mostenitor care atesta doar calitatea dvs de mostenitor,si de actul de partaj ci si de actele care au stat la baza emiterii lor. Titlu de proprietate sau orice alt act de la autorii bunurilor respective.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand partajul facut, nu este nevoie sa aveti consimtamantul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune monicaa18 monicaa18 am primit certificat de calitate de mostenitor =mama si cele 3 fiice doresc sa stiu daca mai suntem chemate la doamna notar iar daca nu ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire. mtudor94 mtudor94 Buna ziua tuturor!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Eu si surorile mele vrem sa vindem un apartament care a fost in proprietatea parintilor nostrii.Tatal a ... (vezi toată discuția)