avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintarea cu moartea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintarea cu moartea

Buna ziua. Va deranjez cu doua intrebari. Persoana inculpata in dosarul penal (amenintare), a scris in declaratia sa, ca nu doreste avocat. (desi dpdv penal are acest drept. Va beneficia,insa sau nu?

Iar ca prim termen, s-a ales o zi, in care din ce am inteles nu ne vom prezenta niciunele dintre parti. De ce?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:55, 9 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
geo789 a scris:

[...] Persoana inculpata in dosarul penal (amenintare), a scris in declaratia sa, ca nu doreste avocat. (desi dpdv penal are acest drept. Va beneficia,insa sau nu?

Daca inculpatul a declarat ca nu doreste avocat, inseamna ca nu doreste avocat
(la amenintare nu se pune avocat din oficiu)



geo789 a scris:
Iar ca prim termen, s-a ales o zi, in care din ce am inteles nu ne vom prezenta niciunele dintre parti.

De unde ati inteles asa ceva, adica de la cine?
Este bine sa va prezentati !
Buna ziua. Cand am fost astazi si am studiat dosarul, a venit de la arhiva o doamna cu el in mana, si mi-a spus ca peste o saptamana cand va fi prima sedinta, noi ca parti nu ne vom prezenta, pentru ca atunci ,doar se va constata legalitatea administrarii probelor. Era si ciudat, pentru ca nimeni, nu a primit citatie in acest sens.
Da, in primul rand trebuie sa stabilim in ce faza a procesului penal sunteti, adica in faza de camera preliminara sau in faza de judecata, pentru ca primul termen nu exista decat in faza de judecata, iar cand ati scris in primul mesaj - primul termen - automat toata lumea intelege ca sunteti in faza de judecata.

Daca insa abia acum rechizitoriul a fost inaintat catre judecator, inseama ca sunteti in faza de camera preliminara, care are si asta termene la care au loc dezbateri, termene pe care le putem califica cu numeralele ordinale primul, al doilea, etc, insa nu trebuie sa le confundam cu Primul termen.

In fine ...in ce faza sunteti, camera preliminara sau judecata?
camera preliminara

Alte discuții în legătură

Rolul camerei preliminare oltul oltul in camera preliminara judecatorul poate sa dea o solutie de netrimitere in judecata?(daca fapta nu prezinta pericol social) sau care este rolul camerei ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara-decizia este definitiva daca nu depun exceptii mezgageza mezgageza intr-un dosar in camera preliminara decizia ramane definitiva daca inculpatul nu depune exceptii.....daca depun exceptii si resping am drept de ... (vezi toată discuția)
Sunt inculpat intr-un dosar de inselaciune, am avut control judiciar ... Goregki Goregki Sunt inculpat intr-un dosar de inselaciune, am avut control judiciar 180 de zile iar astazi am primit citatie pentru prezentare in Camera preliminara: măsuri ... (vezi toată discuția)