avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Talharie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Talharie

Bună seara [editat - sunteti pe Avocatnet]. Acum aproximativ un an de zile mi s-a furat un telefon mobil, lângă mine fiind prietenii care au văzut totul. Am fost la secția de poliție am dat toți declarație, politia la găsit pe cel ce mi-a sustras telefonul mobil și l-am identificat aproband ca el este iar acum aproximativ o săptămână am primit o citație cum că am fost chemat la judecătorie,sectia penala , stadiul procesual fond. Am niște întrebări. Eu sunt minor, la judecătorie o să vorbesc eu , reprezentantul legal sau avocatul meu? De ce am primit doar eu citație iar martorii nu au primit? ( procesul este zilele următoare ). Cu ce trebuie să mă prezint la judecătorie căci în citație scrie doar că am fost chemat în instanță, camera de consiliu în calitate de parte vătămată în data de x ora y. Îmi puteți da mai multe detalii de exemplu o să vin cu tatăl meu la data de x ora y cu 10 minute înainte de ora scrisă, ce trebuie să vorbesc? Cum trebuie să mă adresez? Ce înseamnă camera de consiliu și cât durează? Pe site-ul oficial al judecatoriei scrie exact asa.
Ora estimata: x
Complet: CP+F6
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 207 alin. 4 C.pr.pen., art. 223 alin.2 C.pr.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, luate faţă de inculpatul: y , arestat preventiv prin încheierea nr. 79/DL din data de ... 2015, a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei z , măsură pe care o menţine. Cheltuielile judiciare rămîn în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare, pentru inculpat şi pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, x 2015.
Document: Încheiere - măsuri preventive (faza de judecată)
Data declarare y
Parte declarata z
cale atac : contestatie (NCPP)
Mulțumesc mult, întreb aici deoarece nu am fost informat de absolut nimic doar de o citație primită după mult timp în care scrie doar să mă prezint , nu stiu cu ce sa ma prezint la judecatorie , imi trebuie citatia si buletinul caci in citatie nu scrie nimic si nu cunosc nici termenii judiciari. Ce inseamna cale de atac contestatie (NCPP) ? Imi puteti spune cum este procesul?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
Admin, administrator
Din cate inteleg in momentul asta dosarul se afla in procedura de camera preliminara, nu a fost inceputa judecata in fond a cauzei, dar verificati si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire incheieri de sedinta crisstinaa crisstinaa Trimitere spre rejudecare Admite contestaţia formulată de inculpatul X împotriva încheierii de şedinţă din 2.12.2015, pronunţată de Judecătoria ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara proces penal AurelianDan AurelianDan Buna ziua, Ce se intampal daca la inceputul unui proces penal nu s-a judecat camera preliminara iar acest proces a ajuns la sfarsit? (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)