avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinu vrea sa imi taie apa si canalul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinu vrea sa imi taie apa si canalul

pot sa folosesc din noul cod civil art 621 cu privire la trecerea utlitatilor?vecinu mi a dat termen o luna ca imi taie apa si canalul care trec dupa cum spune el pe terenul lui...mentionez ca terenu este langa un bloc si eu am distanta intre bloc 3 m si el 60 de cm si pe acolo trece apa ....vecini din bloc mi au spus ca a mutat gardul acum 15 ani..poate sa imi taie apa fara sa imi faca dovada ca are acte pe bucata respectiva de pamant?
Cel mai recent răspuns: eugen22f , utilizator 22:08, 8 Septembrie 2016
Bună ziua, sigur că vă puteţi prevala de articolul respectiv, în condiţiile în care vă aflaţi într-o astfel de situaţie şi îndepliniţi condiţiile.
Mai mult, atunci când s-a trecut cu "apa şi canalul" pe terenul vecinului, bănuiesc că furnizorii respectivi au avut nevoie de acordul vecinului (aşa cer în momentul de faţă), şi puteţi cere acel acord de la ei (în momentul de faţă este vorba de un acord notarial, bănuiesc că şi acum 15 ani, tot notarial se cerea)...vecinului nu i s-au acordat despăgubiri pentru această trecere? asta pentru că este posibil să-l acuzaţi şi de distrugere (dv. sau furnizorii, după caz).

Una peste alta, eu cred că este doar un "foc de paie" şi nu pricep ce are de câştigat? v-a pretins despăgubiri? sau vrea doar să vă necăjească?!
Dv. aveţi contracte cu furnizorii, odată făcut blocul, cablurile şi aparatura se cedează în proprietatea furnizorilor, aşa că dacă face vreo nefăcută este problema lor (a furnizorilor, care au sau nu un acord de trecere) şi mai puţin a dv.

Toate bune!
nu am avut decat acordul lui verbal pt ca eu m am racordat personal cu ajutorul unui instalator...intrebarea este daca eu chem politia el este obligat sa faca dovada ca este proprietar pe respectivul trase al conductei nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati drum privat helguti22 helguti22 Buna ziua! Sunt intr-o situație cam neplăcută, si as dori sa cer o părere avizată legata de extinderea utilităților pe un drum privat. Asadar...sunt ... (vezi toată discuția)
Utilitati publice - furnizarea energiei termice Dan_D Dan_D Vă rog să aveți amabilitatea de a-mi răspunde la următoarea întrebare: - Codul Civil în vigoare conține la articolul 621 următoarele ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune in curte flori54 flori54 Buna ziua! Am un tren de 10 ari pe care vreau sa construiesc o casa. Terenul e al meu, obtinut prin retrocedare , dupa revolutie. In interiorul terenului , ... (vezi toată discuția)