avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

O mama x a nascut un copil facut cu o persoana casatorita y. Acesta Y recunoaste copilul lui x. De la nastere si pana in prezent nu se intereseaza de copil si nu participa cu nimic la cresterea si educarea lui. X il da in judecata pe y pentru pensie intertinere. Y nu are venituri instanta e intelegatoare si accepta ca y va plati cand va putea. Acum intrebarea este

Cum poate x sa paraseasca tara cu copilul fara sa aiba acceptul lui y , deoarece nu-l gaseste .
Si cum poate x sa obtina prin instanta sa fie unic intretinator pentru copilul ei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:17, 8 Septembrie 2016
Y nu are venituri instanta e intelegatoare si accepta ca y va plati cand va putea
.
Nu cred ca e asa.
Sa ceara sa exercite singura autoritatea parinteasca. Nu ii stie adresa lui? Va trebui citat
La proces se va judeca dacă i se da suplinirea consimtamantului tatalui.
Pleacă în excursie sau de tot?

I-ar putea fi necesara custodia exclusiva dacă sta mult plecata.
Poate avea șanse în funcție de mai multe aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia ... AdeliMari AdeliMari Bună ziua , am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia exclusiva , tatal lui natural este inchis din motive foarte urate . Eu sunt recasatorita , iar ... (vezi toată discuția)
Suplinire consimtamant parinte lolo0112 lolo0112 Buna ziua. Pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul celuilalt parinte pentru iesirea temporara din tara a minorului, pe ... (vezi toată discuția)
Mama vrea sa plece cu copilul in strainatate katty70 katty70 Eu sunt stabilit in strainatate.Astazi,am primit telefon de la o fosta prietena(relatie)in urma careia a rezultat un copil.mentionez ca sunt casatorit si am un ... (vezi toată discuția)