avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce e de facut - varstnic in nevoie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce e de facut - varstnic in nevoie

Buna ziua,

Am in bloc o batrana (77 ani) ce a ramas vaduva de o luna . Raposatul a mai fost casatorit si din prima casatorie are 2 baieti (cu care nu a fost in relatii tata-fiu, vazandu-se cu ei doar ca musafiri o data la cativa ani). Baiatul cel mare este stabilit in Franta de multi ani, dar intamplator. era in tara (unde-si deschide o afacere); asa ca s-a ocupat de inmormantarea tatalui sau. Pe scurt: batranul a mers la piata, a cazut facandu-si o fractura si fiind internat pt operatie. Dupa operatie, la 3 zile a murit. Acele 3 zile le-a stat (impreuna cu sotia) in casa cumparata de fiul sau in RO. Dupa moartea tatalui, fiul cel mare i-a luat "mamei vitrege" telefonul mobil, aceasta nemaiavand acces la nici o cunostinta.; a facut cateva "vizite" in apartamentul si garajul batranilor (la mine-n bloc) de unde si-au luat tot ce le-a placut/ au avut nevoie, dar a luat si toate actele: contract casa, certificate de nastere, casatorie, cartea de identitate a batranei. Pensiile din iulie si august le-a luat tot el, avand scuza inmormantarea si "grija"purtata batranei pana pe data de 5 septembrie cand a adus-o acasa (pretextand ca ea nu vrea sa stea cu ei, nici sa mearga in Franta cu ei, nici la azil s.a.m.d.). A lasat-o in apartament, spunandu-mi ca i-a platit toate datoriile (intretinere, telefoane, lumina) si i-a lasat si 300 lei sa aiba de mancare 2 saptamani - cand s-ar intoarce ei in tara. In fapt, frigiderul si congelatorul sunt goale pusca, nu i-a lasat nici un ban - nici macar 1 leiu de paine, telefonul fix fiind neplatit nu poate apela pe nimeni, telefonul mobil nu i l-a dat - dar si el este neplatit. Omul, la telefon a vorbit bine si frumos cu toti vecinii, spunand ca are grija de ea...dar, in realitate situatia este dura pt femeia (destul de debusolata, si inainte avea oarece probleme psiho-anxioase si mai bea, si fiind si bolnava i se facea rau) care nu are absolut nici o ruda, deci pe nimeni care o poate apara, acum fiind si in situatia unei aurolace - fara bani, mancare si fara nici un act. Ce este de facut? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
PopMi, utilizator
Cel mai recent răspuns: PopMi , utilizator 11:16, 9 Septembrie 2016
Sesizati situatia la directia de asistenta sociala din cadrul primariei.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)
Bună seara!am și eu o întrebare.o bătrână mi-a lăsat un ... Mile12 Mile12 Bună seara!Am și eu o întrebare.O bătrână mi-a lăsat un testament în care este specificat ca eu să mă ocup de funerariile dumneaiei.Eu m-am ocupat ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)