avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce e de facut - varstnic in nevoie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce e de facut - varstnic in nevoie

Buna ziua,

Am in bloc o batrana (77 ani) ce a ramas vaduva de o luna . Raposatul a mai fost casatorit si din prima casatorie are 2 baieti (cu care nu a fost in relatii tata-fiu, vazandu-se cu ei doar ca musafiri o data la cativa ani). Baiatul cel mare este stabilit in Franta de multi ani, dar intamplator. era in tara (unde-si deschide o afacere); asa ca s-a ocupat de inmormantarea tatalui sau. Pe scurt: batranul a mers la piata, a cazut facandu-si o fractura si fiind internat pt operatie. Dupa operatie, la 3 zile a murit. Acele 3 zile le-a stat (impreuna cu sotia) in casa cumparata de fiul sau in RO. Dupa moartea tatalui, fiul cel mare i-a luat "mamei vitrege" telefonul mobil, aceasta nemaiavand acces la nici o cunostinta.; a facut cateva "vizite" in apartamentul si garajul batranilor (la mine-n bloc) de unde si-au luat tot ce le-a placut/ au avut nevoie, dar a luat si toate actele: contract casa, certificate de nastere, casatorie, cartea de identitate a batranei. Pensiile din iulie si august le-a luat tot el, avand scuza inmormantarea si "grija"purtata batranei pana pe data de 5 septembrie cand a adus-o acasa (pretextand ca ea nu vrea sa stea cu ei, nici sa mearga in Franta cu ei, nici la azil s.a.m.d.). A lasat-o in apartament, spunandu-mi ca i-a platit toate datoriile (intretinere, telefoane, lumina) si i-a lasat si 300 lei sa aiba de mancare 2 saptamani - cand s-ar intoarce ei in tara. In fapt, frigiderul si congelatorul sunt goale pusca, nu i-a lasat nici un ban - nici macar 1 leiu de paine, telefonul fix fiind neplatit nu poate apela pe nimeni, telefonul mobil nu i l-a dat - dar si el este neplatit. Omul, la telefon a vorbit bine si frumos cu toti vecinii, spunand ca are grija de ea...dar, in realitate situatia este dura pt femeia (destul de debusolata, si inainte avea oarece probleme psiho-anxioase si mai bea, si fiind si bolnava i se facea rau) care nu are absolut nici o ruda, deci pe nimeni care o poate apara, acum fiind si in situatia unei aurolace - fara bani, mancare si fara nici un act. Ce este de facut? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
PopMi, utilizator
Cel mai recent răspuns: PopMi , utilizator 11:16, 9 Septembrie 2016
Sesizati situatia la directia de asistenta sociala din cadrul primariei.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)
Bună seara!am și eu o întrebare.o bătrână mi-a lăsat un ... Mile12 Mile12 Bună seara!Am și eu o întrebare.O bătrână mi-a lăsat un testament în care este specificat ca eu să mă ocup de funerariile dumneaiei.Eu m-am ocupat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare dupa 7 ani ellit ellit La data de 01 martie 2004 am intrat in posesia unui imobil ca proprietar de drept si ca proprietar de fapt urmand sa intru dupa decesul vanzatorilor Voicu Ion ... (vezi toată discuția)