avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil si angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil si angajare

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este adevarat ca mai de curand s-a dat o lege prin care chiar daca esti in concediu crestere copil pana la 2 ani, daca te angajezi mai devreme, de exemplu la 1 an si o luna a copilului, iti pastrezi totusi indemnizatia si ai dreptul si la venit, cu conditia sa nu depaseaaca 3000 ron, deci statul nu-ti mai opreste indemniziatia chiar daca te angajezi.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 9 Septembrie 2016
OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

Astfel, pe durata CCC puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3189 lei pe an calendaristic ( 3 x 1063 lei - cuantumul minim al indemnziatiei) , fara a se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

Normele a OUG 111/2010
art. 9^1
(1) În perioada concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, persoana îndreptăţită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.

(2) Persoanele care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului în baza prevederilor art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă şi care nu pot prezenta dovada suspendării activităţii pot realiza venituri supuse impozitului cu respectarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi pot intocmi forme legale de angajare daca sunt in ccc inca un an? mariusvladut78 mariusvladut78 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii de mai jos. Ma aflu in CCC(tata)pana la sfarsitul anului viitor in luna Noiembrie. Daca ... (vezi toată discuția)
Pot avea activitati in munca chiar daca sunt in concediu de crestere copil? Katy21 Katy21 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la o situatie?! Problema consta in faptul ca o cunostiinta vrea sa isi deschida un cabinet cu tratament de ... (vezi toată discuția)
Venituri in timpul ccc / ultima luna partener AndreiSRB AndreiSRB Buna ziua, In cazul ultimei luni de CCC pentru partener, venitul brut maxim care poate fi realizat va fi cel anual de 1063 x 3 = 3189 lei, sau se imparte la ... (vezi toată discuția)