avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tevile din subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tevile din subsol

buna. intrebarea mea este in legatura cu tevile vechi de la subsolul blocului si anume: daca un vecin vrea sa taie tevile care au fost scoase din uz, pentru a face curat si pentru a crea mai mult spatiu de depozitare, trebuie sa ceara acordul tuturor proprietarilor din scara?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:54, 9 Septembrie 2016
In mod sigur, trebuie cerut acordul tuturor proprietarilor pentru ca fiecare are o mica cota-parte din proprietate.
Bine ar fi daca se ia o hotarare in AG, se duc tevile la fier vechi si cei 20-30 lei obtinuti, faceti alte lucrari necesare scarii/blocului.
Asadar, intocmit un tabel cu toti proprietarii din scara care trebuie sa raspunda cu DA sau NU la ceea ce ati intrebat.
Daca aveti 50%+1 dintre proprietari care sunt de acord cu desfiintarea tevilor, nu mai stati pe ganduri.
As. proprietari gestioneaza aceste situatii!
Conform dispozitii in vigoare vezi L nr 230/2007 proprietarul nu are dreptul sa intervina asupra partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Inclusiv interesul respectivului proprietar de a utiliza spatiul exclusiv pentru a crea mai mult spatiu de depozitare,este discutabil deoarece utilizarea exclusiva apartii comune se poate realiza legal numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari-de regula prin incheierea de contract de inchiriere
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar de cunoscut inclusiv aspectul daca subsolul tehnic este compartimentat din proiect cu spatii special amenajate tip boxe ,pentru ca daca subsolul nu este prevazut din proiectul tehnic cu boxe,dispozitiile in vigoare nu permit depozitarea de bunuri personale
Comitetul executiv este cel care decide ce se intampla cu tevile nefolositoare.
Evident ca taiatul lor va costa asociatia ceva banuti. Restul obtinut pe fierul vechi, dupa ce se scade si costul de transport, se introduce in fondul de reparatii al asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune asociatii proprietari biancab2005 biancab2005 buna ziua. Intrebarea mea este daca pot folosi boxa de la parterul blocului pentru depozitarea bicicletei. Eu stau la etajul 3. Mentionez ca vecinii de la ... (vezi toată discuția)
Boxa subsol ANCA2002 ANCA2002 Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)
Parti comune ela196 ela196 Buna seara. va rog sa-mi raspundeti la o intrebare , administratora si presedintele blocului au dreptul de a-mi lua boxa pe care am folosit-o ani de zile pe ... (vezi toată discuția)