Lichidatorul unei societati aflata in faliment concediaza toti angajatii, cu exceptia directorului societatii. Acestuia i se mentine de catre lichidator functia si salariul (maaare), chiar daca societatea nu mai are activitate.
In 6 luni de la intrarea societatii in faliment se evalueaza patrimoniul societatii, se organizeaza licitatii, insa nu se valorifica decat cateva bunuri, iar banii incasati sunt folositi pentru plata cheltuielilor curente: utilitati, salariu director si onorariu lichidator.
Mie- fost salariat inscris in tabelul creditorilor- nu mi se par corecte aceste cheltuieli generate de pastrarea in activitate a directorului, in conditiile in care nu mai are aceleasi sarcini si responsabilitati si nici acelasi timp de lucru, ba mai mult, nu este interesat sa se vanda bunurile societatii falimentare in timp scurt, deoarece ii convine situatia.
De aceea va rog sa va exprimati opinia in legatura cu urmatoarele intrebari:
1. Cui trebuie ma adresez pentru remedierea situatiei si ce temei legal as putea invoca?
2. Lichidatorul este din alt oras, poate fi acesta un motiv legal pentru pastrarea unui salariat de lux in localitatea unde se afla societatea pe care trebuie sa o lichideze? Daca chiar este necesar un ajutor, nu ar trebui sa-l angajeze si sa-l plateasca societatea prestatoare de servicii de lichidare judiciara?
3. Creditor majoritar al acestei societati este statul, prin Directia Generala a Finantelor, as putea sesiza acest creditor sa solicite punct de vedere in Adunarea Generala a Creditorilor?
4. Eu, creditor cu 0.000001% din valoarea totala a creantelor ma pot prezenta in Adunarea Generala a Creditorilor sa solicit stoparea cheltuielilor inutile?
5. Care pot fi represariile? Pot pierde definitiv banii pe care mi-i datoreaza societatea?