avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Blocarea pietei de munca de catre angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Blocarea pietei de munca de catre angajatori

Buna ziua,

Urmatoarea untamplare m-a marcat extraordinat de tare.

Eu lucrez la firma X ca intiner proiectant mecanic. Fiind tare nemultumit de salariul actual am decis sa-mi caut alt loc de munca.
Firma Y mi-a facut o oferta foarte buna pe care eu am acceptat-o, depunandu-mi demisia la actuala firma (sunt inca in preaviz)

Firmele X si Y au un 'gentelmans agreement' prin care au stabilit sa nu-si ia angajati unii de la altii pentru a pastra un plafon salarial cat mai mic.

In timpul preavizului, cu o zii inainte sa semnez contractul cu firma Y, sunt sunat de hr-ul firmei Y spunandu-mi ca isi retrag oferta datorita firmei mele actuale care le-au scos ochii cu acest tratat. Practic mi-a cazut cerul in cap!

Acum urmeaza sa mi se termine preavizul si o sa raman fara job datorita firmei X si Y.

Din cate stiu art.3 aliniatul 3 din codul muncii interzice astfel de chestii. Intrebarea mea pentru voi este, am vreo sansa daca i-as da in judecata? In acest 'gentelmans agreement' sunt implicate 3 firme cel putin si noua care lucram la ele ne este
foarte greu sa ne gasim un job in domeniul desfasurat fara a schimba orasul.

Va rugam ajutati-ne

Alte discuții în legătură

Detasare , delegare sau ... ? klevente klevente Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie :Firma X (unde sunt angajat) a incheiat un cuntract cu firma Y si pe baza ecestei contract eu ca angajat al firmei ... (vezi toată discuția)
Procedura de transfer laura38038 laura38038 Buna seara. Am o intrebare. Sunt intr-o situatie neplacuta. Si nu stiu cum sa o rezolv mai ok pana imi gasesc altceva de munca. In oct 2016 m-am angajat la ... (vezi toată discuția)
Agreement tacit intre companii la angajare IrinaDu IrinaDu Buna ziua, In momentul de fata lucrez la o multinationala din capitala si am aplicat pt diverse job-uri la alte companii. La una din aceste companii, tot ... (vezi toată discuția)