avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar uscatorie si nu am acces sa o utilizez
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar uscatorie si nu am acces sa o utilizez

Buna

Am si eu o intrebare. Pe scara blocului in care locuieste tatal meu sunt 19 apartamente + uscatoria.. toti ceilalti locatari au semnat ca sa-si cedeze proprietatea asupra uscatoriei, insa tatal meu nu a dorit sa-si cedeze partea si deci, conform legii, nu se poate vinde sau intocmi acte fara semnatura lui din ce stiu.

Asociatia de locatari a cedat uscatoria catre o firma care a construit un acoperis pe scara respectiva si s-au montat termopane la ambele scari ale blocului, astfel ca de foarte multi ani tata nu poate utiliza Uscatoria, deoarece au transformat-o in apartament.. au tras canalizare, apa, gaz, etc, desi tata nu a semnat pentru a fi cedata proprietatea sa pe uscatorie.

Ce poate face si cui se poate adresa pentru a-si face dreptate? Practic toate actele de proprietate pe uscatorie sunt falsuri cu acordul administratorului, presedintelui de bloc si a asociatiei de locatari.

Multumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
pflorin1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: gambette , utilizator 04:44, 10 Septembrie 2016
Serviciu control asociatii proprietari din cadrul primariei de domiciliu ,respectiv organe cercetare penale (parchet ) in caz ca s-au comis ilegalitat (falsificare semnatura tatal dvs= fals,uz de fals fals in acte )
Puteti actiona in judecata asociatia.
Pentru orice modificare a destinatiei initiale a spatiilor din locuintele tip condominiu trebuie un aviz de la disciplina in constructii de pe langa primaria de care tineti. Mai nou, am auzit la tv acum doua seri ca se spune adio la orice modificare in interiorul apartamentelor. Asa ca urmati sfaturile primite deja de la cei doi consultati.
Serviciul din primarie se numeste" inspectia disciplina in constructii" se implica in astfel de spete dar numai in conditiile in care aceste constructii neautorizate nu sant mai vechi de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorie bloc cos27 cos27 buna ziua ,va rog f mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema .Locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje ,la etajul 4 este situata uscatoria pe care vecinii ... (vezi toată discuția)
Uscatoria edwe69 edwe69 avem 19 apartamente pe scara si 18 apartamente sunt de acord sa vanda uscatoria,se poate fara acordul celui de-al 19 propietar?multumesc. (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)