avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna seara, de dimineata am avut o intamplare nefericita din care a rezultat suspendarea permisului pe 1 luna de zile.
Motivul ar fi fost " trecerea pe culoarea rosie a semaforului" desi eu contrazic asta.
Intrebarea mea este urmatoarea: In intersectie ( asteptand sa faca stanga ) eu venind din dreapta ,era o masina Politia Locala , eu am trecut linistit si dansii au venit dupa mine spunandu-mi ca am trecut pe rosu si ca voi ramane fara permis si mi-au cerut sa merg cu ei la sectia de politie 19 unde au intocmit procesul verbal si dovada pe 15 zile si au retinut permisul.
Vreau sa stiu daca Politia Locala are in atributii astfel de sanctiuni, politisitul respectiv nici macar nu stia articolul de lege pentru care ma amendeaza,chiar a cautat in cartea cu Codul Rutier
Am platit amenda si nu momentan nu vreau sa fac contestatie pentru ca termenul de 1 luna este relativ mic si pot astepta ( desi lucrez ca si curier)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 20:41, 15 Septembrie 2016
Daca stiti ca nu ati trecut pe rosu aceti contestatie si luati certificat de grefa.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pt raspuns. Ce pot face cu acel certificat de grefa? Pot ridica permsiul pana la urmatoarele verificari sau?
Si as vrea sa stiu daca cei de la politie locala aveau dreptul sa imi ridica permisul ? Din cate stiam,trebuia chemata politia rutiera...totul s-a intamplat in maxim 1 minut, au venit la masina,mi-au zis ca am trecut pe rosu si sa ii urmez la sectie.
Chiar zilele trecuie am citit ca politia locala nu are dreptul sa va amendeze pentru asa ceva. Va recomand sa cautati pe 4tuningpunctro, veti gasi destule date despre ceea ce va intereseaza. Va putea amenda sau retine permisul numai politia rutiera. Personal consider ca erau la "vanatoare", de aceea v-au chemat la sectia 19 politie, ei nu aveau abilitatea sa va amendeze, sa va ridice permisul.
La sectia de pol cine a intocmit PV?
Pol locala nu are in atributiuni aplicarea sanctiunilor la codul rutier .
Faceti contestatie ,certificatul de grefa e 20 lei la care se mai adauga un timbru de 1 leu si in baza lui vi se inapoiaza permisul pana la finalizarea procesului .
La sectie de politie mi s-a intocmit procesul verbal de catre acelasi politist care m-a oprit,
Va multumesc pt raspunsuri, maine voi face demersurile necesare

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Are dreptul alt echipaj de politie decât cel rutier sa ma oprească in trafic si sa amendeze ? Tasha18 Tasha18 Am fost oprit în trafic noaptea de un echipaj de politie care nu purta uniforma specifica politiei rutiere , mi s-a cerut documentele auto spunandu-mi ca am ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala claudiaaydogan claudiaaydogan Problema consta in urmatoarele : mi-a fost retinut permisul duminica pt depasire in zona de actiune a indicatorului depasire interzisa....de fapt, nu este ... (vezi toată discuția)