avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca pe perioada determinata expira in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca pe perioada determinata expira in timpul concediului de maternitate

Buna ziua,sper sa ma puteti lamuri in legatura cu problema cu care ma confrunt si anume : din 5 febr.2016 sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de 5 oct 2016 ( mentionez ca inainte de acest contract am mai fost angajata la o alta firma pentru 5 luni si am cele 12 luni lucrate anterioare datei nasterii, necesare pentru CCC), sunt in concediu de maternitate din 8 august, data probabil a nasterii 05- 10 oct 2016. Problema ar fi urmatoarea: daca CIM expira in timpul concediului de maternitate, mai pot beneficia de CCC intrucat nu am cele 42 de zile de postanal care din cate am inteles sunt obligatorii?Unde trebuie sa ma duc, la AJOFM ( si cu ce documente ) sau la Casa de asigurari de sanatate de care apartin cu domiciliul pentru a-mi platii concediul de postnatal dupa care sa intru in CCC? Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
avramgeorgiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: avramgeorgiana , utilizator 12:23, 13 Septembrie 2016
Detalii si raspuns la problema dvs gasiti in acest topic, unde colegul nostru a dat un raspuns destul de concludent :
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc, totusi raman cu o dilema, colegul dvs a prezentat 2 posibilitati : Casa de Asigurari de sanatate / Somajul... care varianta este cea favorabila mie? Si daca este vorba de somaj, in cat timp dupa ce nasc trebuie sa ma prezint cu concediul medical la dansii?
Varianta favorabila este cea cu somajul... dupa incetarea c.i.m., aveti la dispozitie 10 zile pentru a depune actele la AJOFM pentru a primi somaj de la data incetarii c.i.m. In caz contrar, veti primi somaj de la data depunerii actelor. Termenul maxim de depunere a actelor lasomaj este de 12 luni.

1. Art.38 din Legea 76/2002
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă;
...
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

Dupa inscrierea la somaj, atunci va prezentati cu certificatele medicale.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc pentru raspunsuri, din fericire am obtinut prelungirea contractului...in cele din urma! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)
Concediu pt ingrijirea copilului iuliana2016 iuliana2016 Buna ziua, sunt in concediu pentru ingrijirea copilului nr.1 care va expira in 16.06.2016 (copilul facand 2 ani) ultima luna isi va lua tatal concediu,in ... (vezi toată discuția)