avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... concluzii opuse in 2 rapoarte de expertiza tehnica auto
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

concluzii opuse in 2 rapoarte de expertiza tehnica auto

Intr-un dosar cu daune auto primul raport de expertizqa a constatat ca s-a produs accidentul si a constatat un prejudiciu.Instanta, din oficiu a dispus efectuarea unui al doilea raport de expertiza intrucat la obiectiunile primului raport de expertiza formulaye de partea adversa expersutul nu a raspuns corect(nu a adus lamuriri suplimenare mai mult ca in raport)
Ce pot sa fac?Legea nu mentioneaza o astfel de ipoteza, iar in practica nu am mai intalnit
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:43, 17 Septembrie 2016
Stimat forumist,

Nu aveți ce face. Așteptați efectuarea celui de-al doilea raport de expertiză și puteți formula și dvs propriile obiecțiuni, dacă nu sunt anumite lucruri clare, ori corecte. Dar, nu este o situație atât de neobișnuită, sunt foarte numeroase cazurile când se fac mai multe rapoarte de expertiză.

Cu stimă.
D eunde stiti ca in cele doua rapoarte de expertiza concluziile sunt opuse de vreme ce cel de al doilea raport de expertiza nu este depus. Raspunsurile primului expert la obiectiunile formulate la raportul domniei sale nu constitui un nou raport de expertiza.
Asteptati depunerea celui de al doilea raport de expertiza si actionati in functie de concluziile acestuia.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara draxl draxl Intr-un proces civil, judecatorul ia in considerare raportul de expertiza chiar daca s-au facut obiectiuni la el sau raportul este doar orientativ? (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza tehnica auto gstoian gstoian Buna seara! Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: O expertiza tehnica auto se mai poate ataca in instanta sau ramane definiotiva? Se mai ... (vezi toată discuția)