avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AM nevoie de un sfat...Infiintare PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AM nevoie de un sfat...Infiintare PFA

Buna seara. De un an de zile lucrez pe baza unui contract de mandat comercial incheiat cu o firma de asigurari, pe post de Asistent in Brokeraj. Acum suntem pusi toti in situatia de a ne inregistra ca PFA pt ca nu li se mai permite sa colaboram pe baza de mandat, Asa ni s-a spus... Majoritatea suntem din provincie (suntem aproximativ 20 de agenti) si locuim in bucuresti cu chirie, si suntem studenti la zi in an terminal. Unde trebuiesc depuse actele daca ne stabilim sediul social in baza unui contract de comodat cu chiriasul.. In bucuresti sau suntem obligati sa depunem actele in localitatea unde ne avem domiciliul stabil? Este avantajoasa aceasta forma tinand cont de faptul ca veniturile brute obtinute sunt de 1200 Ron? ni s-a spus ca acele cheltuieli de infiintare voi fi suportate de catre ei, dar ma intreb care sunt cheltuielile de desfiintare in cazul in care nu mai doresc sa colaborez cu ei si trebuie sa imi radiez PFA-ul? Este posibil sa mai fie postate raspunsurile la unele intrebari, dar ma invart pe forum de ceva timp...si am cam ametit

Va multumesc pentru intelegere...Astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: ro-juridic , utilizator 17:12, 27 August 2009
Am gasit raspunsul la intrebarea legata de sediu..si anume ca inmatricularea se face la registrul comertului d epe langa tribunalul unde se va stabili sediul. Acel contract de comodat trebuie sa fie avizat neaparat de avocat? Citisem pe un alt forum ca este necesar doar acordul ambelor parti si semnatura, fara sa fie necesara interventia unui norat/ avocat. Multumesc
Contractul de comodat este valabil fara interventia notarului sau avocatului. Trebuie doar sa aveti actele care atesta calitatea de proprietar al comodantului.
Dedelutza a scris:

dar ma intreb care sunt cheltuielile de desfiintare in cazul in care nu mai doresc sa colaborez cu ei si trebuie sa imi radiez PFA-ul?

Daca nu vrei sa mai colaborezi cu ei nu este obligatorie radierea PFA.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Dar totusi daca doresc sa o desfiintez, actiunea in sine implica anumite costuri sau doar se completeaza o cerere?
maxim 300 de ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite persoana fizica independenta Vvalentin Vvalentin Buna ziua, Acum aprox. 1 an am devenit persoana fizica independenta in urma semnarii unui contract de colaborare ca agent in asigurari. Am reliziat de ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde asigurari legal intr-un magazin de piese auto? HotPink HotPink Buna seara sau… mai degraba buna dimineata! :) Am un magazin de piese auto si as vrea sa inchei si asigurari in spatiul inchiriat in care imi desfasor ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat ca asistent in brokeraj Vvalentin Vvalentin Buna ziua, Acum aprox. 1 an am devenit persoana fizica independenta in urma semnarii unui contract de colaborare ca agent in asigurari. Am reliziat de ... (vezi toată discuția)