avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu un vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu un vecin

Am un vecin care face doua lucruri pe care eu le consider incorecte. As vrea sa stiu daca politia poate sa faca ceva in legatura cu ele, daca exista vreo lege in acest sens:

1. A plantat pomi (salcii) pe langa gardul lui, in exterior. Adica pe marginea drumului public. Drumul respectiv e destul de ingust si asa (vreo 7,5m). Acum pomii au inceput sa creasca si pe langa ca pun in pericol carosabilul, pomul din capat incepe sa limiteze vizibilitatea din curba (terenul e pe un colt). Are dreptul sa planteze pomi pe spatiul public? Daca chem politia poate face ceva? (in curte nu are nici macar un pom, dar e generos cu spatiul public care -se pare- ii apartine)

2. Isi parcheaza toate 3 masinile pe strada publica. Are un teren de vreo 800 de mp, si ar incapea macar una sau doua din masini in curte. Dar nu tine nici macar una. Le parcheaza pe toate in afara. Nu exista oare vreo lege care sa impuna gararea masinii pe propriul teren? Ca mi se pare totusi o nesimtire imensa sa ai un teren cu loc de parcare, dar sa parchezi tot pe drumul public.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:10, 11 Septembrie 2016
1-Fiind domeniu public numai autoritatea publica locala detine competenta sa dispuna utilizarea acestuia
2-Atat timp cat pe drumul public nu exista indicatoare pentru interzis stationare vehicule,soferii pot parca masinile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea masinilor la bloc Chri Chri Buna ziua. Blocul in care stau are 4 etaje si 2 scari, fiind al doilea de la strada. Se intra pe o straduta lata doar cat o banda rutiera de drum public. De o ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Parcare masini in loc fara destinatie de parcare SANTIER SANTIER Doua blocuri vecine. Aceeasi asociatie (sa platim mai putin, desigur). Drum de servitute la ei - ocupat de masini (pe post de parcare, desi este drum de ... (vezi toată discuția)