avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare masini in loc fara destinatie de parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare masini in loc fara destinatie de parcare

Doua blocuri vecine. Aceeasi asociatie (sa platim mai putin, desigur). Drum de servitute la ei - ocupat de masini (pe post de parcare, desi este drum de servitute - al lor).
La blocul nostru, parcheaza atat ei (de la blocul de langa) cat si ai nostri pe motiv ca - "nu avem unde" (desi , si in acest caz - nu este prevazuta parcare).
1. In cazul in care, cade ceva de la balcon pe vreo masina (involuntar - desigur) cine se face vinovat - autorul (care a actionat fara vinovatie, poate fortuit, fara intentie), sau parcagiul de ocazie.
Speta similara este si cand cade gheata si zapada pe masini si le deterioreaza (masini care sunt parcate in spatii ce nu sunt destinate ca parcare).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 07:44, 26 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai ca masinile nu sunt parcate, ele sunt stationate, din punct de vedere legal. parcarea se face acolo unde sunt organizate spatii cu aceasta destinatie.
Atat timp cat conducatorul auto isi asuma responsabilitatea sa parcheze vehicul in spatiu neamenajat drept loc de parcare -automat isi asuma si riscurile aferente
legal = stationare. Faptic = parcare. E vb. de resedinta persoanelor in cauza. Ma intereseaza ca nu au voie sa stationeze la mai putin de 5 m de ferestrele camerelor de locuit. (cei de la parter, nu par deranjati sau nu au de ales, unii chiar ei parcheaza) insa legal eu stand la et, 1 , nu imi convine sa-i aud motorul dimineata si seara (ord. MS 119/2014 - art 4 lit. c). Mai mult daca beau o cafea pe balcon si scap ceasca pe masina lui (accidental, bineinteles), cine se face vinovat? "cafegiul sau parcagiul de ocazie"

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cu scuze, dar legal, fapticul dvs = 0. el nu poate fi invocat in fata vreunei autoritati. din acelasi motiv, nu exista parcare amenajata si deci textul de lege invocat de dvs e neaplicabil
nu in ultimul rand, povestea cu cafeaua are urmatorul final: dupa avarierea masinii, proprietarul isi va activa asigurarea pentru despagubirea reparatiei, iar firma de asigurari va cauta vinovatul.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
adriandimitriu, utilizator
Bun. Legat de faptul ca parcheaza lipit de fatada si sunt deranjat de noxele emise de autoturism (fiind la et. 1 am mai putin de 5 m pana la auto) si mai ales de zgomotul motorului (mai ales pe timp de iarna), ce pot face dpv legal?. Este posibil ca la un moment dat asoc. de prp. sa dispuna niste pilastri pe respectiva zona astfel incat sa se respecte distanta minima de 5 m. In caz ca nu se iau masuri de catre asoc., ce elemente legale am la dispozitie.
In cazul in care cade gheata de pe bloc pe auto, parcagiul de ocazie se poate indrepta catre asoc. propr.?
inteleg ca daca dansul parcheaza (stationeaza) - "la nesimtire" - legea il mai si protejeaza...

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Legislatie gheata de pe bloc, avarie masina stefan_cta stefan_cta Buna seara, Saptamana trecuta am gasit masina parcata pe unul dintre locurile de parcare din fata blocului in care locuiesc cu parbrizul spart si cu plafonul ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)
Daca pe bloc exista un afis cu " cade tencuiala" si masinile ... cristi1955 cristi1955 Daca pe bloc exista un afis cu \" Cade Tencuiala\" si masinile parcheaza in acel loc, in caz ca va cade tencuiala dupa fatada blocului cine suporta ... (vezi toată discuția)