Doua blocuri vecine. Aceeasi asociatie (sa platim mai putin, desigur). Drum de servitute la ei - ocupat de masini (pe post de parcare, desi este drum de servitute - al lor).
La blocul nostru, parcheaza atat ei (de la blocul de langa) cat si ai nostri pe motiv ca - "nu avem unde" (desi , si in acest caz - nu este prevazuta parcare).
1. In cazul in care, cade ceva de la balcon pe vreo masina (involuntar - desigur) cine se face vinovat - autorul (care a actionat fara vinovatie, poate fortuit, fara intentie), sau parcagiul de ocazie.
Speta similara este si cand cade gheata si zapada pe masini si le deterioreaza (masini care sunt parcate in spatii ce nu sunt destinate ca parcare).
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
mai intai ca masinile nu sunt parcate, ele sunt stationate, din punct de vedere legal. parcarea se face acolo unde sunt organizate spatii cu aceasta destinatie.
Atat timp cat conducatorul auto isi asuma responsabilitatea sa parcheze vehicul in spatiu neamenajat drept loc de parcare -automat isi asuma si riscurile aferente
legal = stationare. Faptic = parcare. E vb. de resedinta persoanelor in cauza. Ma intereseaza ca nu au voie sa stationeze la mai putin de 5 m de ferestrele camerelor de locuit. (cei de la parter, nu par deranjati sau nu au de ales, unii chiar ei parcheaza) insa legal eu stand la et, 1 , nu imi convine sa-i aud motorul dimineata si seara (ord. MS 119/2014 - art 4 lit. c). Mai mult daca beau o cafea pe balcon si scap ceasca pe masina lui (accidental, bineinteles), cine se face vinovat? "cafegiul sau parcagiul de ocazie"
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
cu scuze, dar legal, fapticul dvs = 0. el nu poate fi invocat in fata vreunei autoritati. din acelasi motiv, nu exista parcare amenajata si deci textul de lege invocat de dvs e neaplicabil
nu in ultimul rand, povestea cu cafeaua are urmatorul final: dupa avarierea masinii, proprietarul isi va activa asigurarea pentru despagubirea reparatiei, iar firma de asigurari va cauta vinovatul.
Bun. Legat de faptul ca parcheaza lipit de fatada si sunt deranjat de noxele emise de autoturism (fiind la et. 1 am mai putin de 5 m pana la auto) si mai ales de zgomotul motorului (mai ales pe timp de iarna), ce pot face dpv legal?. Este posibil ca la un moment dat asoc. de prp. sa dispuna niste pilastri pe respectiva zona astfel incat sa se respecte distanta minima de 5 m. In caz ca nu se iau masuri de catre asoc., ce elemente legale am la dispozitie.
In cazul in care cade gheata de pe bloc pe auto, parcagiul de ocazie se poate indrepta catre asoc. propr.?
inteleg ca daca dansul parcheaza (stationeaza) - "la nesimtire" - legea il mai si protejeaza...