avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legislatie gheata de pe bloc, avarie masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legislatie gheata de pe bloc, avarie masina

Buna seara,
Saptamana trecuta am gasit masina parcata pe unul dintre locurile de parcare din fata blocului in care locuiesc cu parbrizul spart si cu plafonul indoit din cauza ghetei cazute de pe bloc.
Am facut poze, am si constarea politiei.
Care este legislatia in acest tip de evenimente, conform carei legi si art. pot da in judecata asociatia de locatari (din care fac si eu parte, din moment ce locuiesc in acel bloc), pentru a solicita despagubiri?
Mentionez ca drumul de acces pana in fata blocului si locurile de parcare nu apartin primariei, ci este un drum de servitute privat.
Multumesc anticipat.
O seara buna,
Stefan
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 16:24, 17 Iunie 2020
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Avand in vedere statutul terenului ,locul unde ati parcat vehiculul ,va apartine?
Daca terenul pe care este amplasat spatiul cu destinatia de parcare autovehicule are statut privat,urmeaza ca asiguratorul sa deschida dosar de dauna,iar prejudiciile cauzate sa fie recuperate prin actiune in regres impotrva asociatiei de proprietari
Fiecare autoritate publica locala prin HCLM dispune obligatiile in sarcina asociatiilor de proprietari in ceea ce priveste responsabilitatea pentru curatarea turturilor si zapezii de pe partea comuna
Buna seara. Nu detin polita CASCO. De aceea intrebam care este legislatia referitoare la asociatia de prorietari.
Locurile de parcare nu sunt dezmembrate si nu au fost individualizate, spetiul este in proprietatea tuturor locatarilor. Asadar, locurile de parcare sunt ale tuturor proprietarilor, fiecare avand o cota parte din spatiul din jurul blocului.
Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati fost parcat sau stationat in alt loc decat cel cu destinatia de parcare (care sa reiasa din planuri cadastrale intabulate), cum se intampla adesea din cauza lipsei locurilor (vezi Popesti, Chiajna etc) nu vad ce culpa ar avea asociatia in acasta speta. Mai ales daca existau montate anunturi in acest sens, La fel incerc sa le transmit si vecinilor ca parcheaza pe riscul lor. Ce se intampla daca nu cadea gheata. Pur si simplu scapa cineva un ghiveci de flori? Multi soferi isi asuma riscul.
Tineti-ma la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie despagubire avarie masina, gheata de pe bloc stefan_cta stefan_cta Buna seara, Saptamana trecuta am gasit masina parcata pe unul dintre locurile de parcare din fata blocului in care locuiesc cu parbrizul spart si cu plafonul ... (vezi toată discuția)
Caderi de zapada de pe acoperisul blocului emannueltm emannueltm Ce lege sau hotatrare obliga concret asociatiile de locatari sa curete zapada de pe acoperisurile blocurilor? Pe multe forumuri apare ca......\\"conform ... (vezi toată discuția)
Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)