avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caderi de zapada de pe acoperisul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caderi de zapada de pe acoperisul blocului

Ce lege sau hotatrare obliga concret asociatiile de locatari sa curete zapada de pe acoperisurile blocurilor?
Pe multe forumuri apare ca......"conform legislatiei in vigoare"......care legislatie........,vrau sa stiu concret ce lege sau ce hotarare de guvern sau consiliu. Daca a cazut pe o masina si proprietarul da in judecata asociatia de locatari are sanse de castig?Asigurarea RCA nu ii acopera daunele?
Spuneti-mi concret ce lege ii da drept de cauza proprietarului cu masina avariata si daca asociatia are sanse sa castige procesul?
Specific ca proprietarul masini avariate a evaluat masina la un service si nu a chemat o comisie a asociatiei pentru evaluarea pagubei.Asociatia poate sa ceara in instanta reevaluarea pagubelor?Ce se intampla daca nu se mai poate evalua dauna de catre un evaluator numit de asociatia de locatari deoarece masina a fost deja reparata?
Cam multe intrebari.....dar raspundeti-mi la cate reusiti.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:28, 25 Ianuarie 2013
Proprietarul autoturismului avariat la momentul evenimentului detinea parcat auto in spatiu special amenajat cu destinatia parcare auto ?
Detaliile dvs sunt insuficiente pentru raspuns concret
...V-ati asumat un risc, ati last masina intr-un loc nepotrivit la un moment nepotrivit. In ceea ce priveste obligarea asociatiilor de a-si curata zapada de pe acoperisul blocului ? ... ceva concret ? ...Cine sa faca acest lucru ? ....Sa fim realisti .
Exista localitati in care autoritatea locala a impus prin HCLM obligatia in sarcina asociatiilor de proprietari de a curata zapada de pe acoperis si turturii,gheata de pe caile de acces spre condominiu
Ramane ca utilizatorul sa detalieze concret statutul spatiului unde a parcat autovehiculul si daca ocupa legal acel spatiu de parcare
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator
Costul reparatiei masinii se suporta de asigurator daca aveti asigurare facultativa (CASCO).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)