avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil - prezentare la serviciu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil - prezentare la serviciu

Salutare tuturor.
Sotia mea este medic cardiolog. In prezent este in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani. A intrat in concediu pe baza veniturilor obtinute din profesii liberale (medic PFA) fara sa aiba un contract de munca.
Intre timp, in concediu, a dat concurs la un spital de stat, pentru un post, si a luat acest concurs zilele trecute.
Cum procedeaza acum? Va trebui sa se prezinte la serviciu in 30-60 de zile, dupa cei de acolo vor face ordinul de personal, de incadrare, sau poate ramane in concediu pana la 2 ani? Daca ramane, poate pierde postul castigat prin concurs?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 12 Septembrie 2016
1. HG 497/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului şi a examenului pentru ocuparea posturilor vacante şi temporar vacante, precum şi stabilirea criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale la promovare prin examen a personalului contractual din sistemul sanitar

art. 7
(1) Candidaţii declaraţi admişi sunt încadraţi, în condiţiile legii, pe baza rezultatelor finale obţinute, pe posturile pentru care au candidat.

(2) În vederea angajării, candidatul declarat admis trebuie să se prezinte, în termen de 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului prevăzut pentru contestaţii, la instituţia publică în al cărei stat de funcţii este prevăzut postul vacant.

(3) Neprezentarea candidatului în termenul prevăzut la alin. (2) în vederea angajării atrage decăderea din dreptul de a ocupa postul pentru care a candidat. În această situaţie instituţia publică notifică următorului candidat declarat admis din lista cuprinzând rezultatele finale ale concursului posibilitatea de a se angaja pe postul respectiv sau, după caz, declară postul vacant, urmând să se organizeze un nou concurs în condiţiile legii.
(4) Emiterea actului administrativ de angajare se face în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data la care candidatul a fost declarat admis.
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), actul administrativ de angajare poate fi emis cu acordul conducătorului instituţiei publice la solicitarea scrisă şi motivată a candidatului declarat admis, în cel mult 30 de zile calendaristice de la data declarării acestuia ca admis.

2. In speta, se va prezenta la serviciu , dupa care poate supenda din nou raportul de munca pana la terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs ocupare post Haimi Haimi Dupa aplicarea noilor grile de salarizare de la 1 august 2016 in sanatate, exista obligativitatea legala ca un farmacist sef de circuit inchis (spital) sa ... (vezi toată discuția)
Termen angajare gaby2013 gaby2013 Buna ziua ! As dori sa stiu care este termenul in care angajatorul este obligat sa incheie contractul individual de munca de la data declararii ,,admis\'\' in ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă, data începerii după examenul medical lyly64 lyly64 Va rog, cand am medicina muncii facuta in cat timp trebuie sa ma angajeze institutia (publica). (vezi toată discuția)