avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa parinti cu imprumut Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa parinti cu imprumut Prima Casa

Buna ziua,

Va scriu deoarece am nevoie de sfaturile dumneavoastra. Situatia este urmatoarea:
Eu si sotul meu dorim sa construim o casa. Deoarece nu avem toti banii necesari pentru a face acest lucru singuri si nu gasim sa cumparam un apartament care sa corespunda dorintelor noastre si sa aiba un pret corect pentru cum arata, ne-am gandit sa facem un imprumut prin programul Prima Casa, cu care sa cumparam apartamentul parintilor lui. Cu banii obtinuti, am construi casa respectiva. Probabil o sa suplimentam suma obtinuta.
Problema care se pune este urmatoarea: cum ar trebui sa procedam astfel incat sa fie toata lumea linistita si impacata ca, la un eventual divort, acel apartament care, in mod normal, ar fi mostenirea lui, sa nu intre in masa bunurilor partajate? De asemenea, cum ar putea sta parintii lui linistiti ca nu i-am da afara din casa?
Nu vreau sa aiba cineva indoieli atunci cand propunem acest lucru parintilor.
Orice este posibil, omul se schimba in timp si de aceea vreau ca toata lumea sa doarma linistita seara.
Va mutumesc pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 22:33, 13 Aprilie 2018
Parintii nu prea au cum sa doarma linistiti, daca nu platiti ratele, ei raman fara casa.
Ca sa nu aveti drept la casa lo, baiatul ar trebui sa cumpare singur, in nume propriu- pt asta se schimba regimul matrimonial.
Daca decedeaza, oricum veti mosteni o parte din casa, nu le poate garanta nimeni ca dvs veti renunta la mostenire.
Luati terenul pe numele lor , faceti casa si cand terminati cu creditul, faceti schimb imobiliar. In cazul asta, dvs nu o sa dormiti prea linistita.
Oricum ar fi , nu se poate ca toata lumea sa doarma linistita, cineva va ramane de veghe :)

Multumesc pentru sfaturi.
Situatia ar fi chiar un pic mai complicata de atat, deoarece, am face amandoi acel imprumut Prima Casa cu care ar fi cumparat apartamentul.
De asemenea, in cazul in care s-ar schimba regimul matrimonal (dupa un an de la data casatoriei), el cumpara apartamentul singur, banii primiti de parinti in contul lor ni i-ar da noua, pentru a construi casa. Si acolo iar ar putea zice ca acei bani sunt proveniti din donatie iar eu nu as avea prea multe drepturi la casa, poate doar la ce imbunatatiri s-ar aduce in timp.
Inca un element care ar purtea complica situatia este ca sotul mai are un frate. :)
Nu s-ar putea face ceva cu drept viager pt parinti la apartament?
Clar cineva va sta de veghe si va fi nemultumit....
Nu va fi de acord banca ca parintii sa își rezerve vreun drept.
In primul rand, nu puteti cumpara cu credit (de oricare fel ar fi acest credit) casele rudelor!

Este infractiune!

Se presupune ca ati modificat (poate sa fie real sau nu...) valoarea imobilului doar ca sa faceti rost de bani de la banca. Daca banca va raporteaza la parchet....e o problema!

[interventie moderator - pasaj anterior sub rezerva - nu este argumentat juridic]

--------------

Presupunand ca luati banii (ceea ce ma indoiesc) , sa stiti ca bunurile mobile si imobile a caror sursa este familia din care proveniti dvs sau provine sotul nu intra in partaj!

Ce vine de la familia dvs....va ramane dvs, chiar daca e dobandit in timpul casatoriei! Si, de asemeni, ce primiti de la familia sotului, in timpul casatoriei, va ramane sotului in caz de , Doamne fereste, divort.

Cel mai cinstit ar fi asa:

Faceti un credit ipotecar obisnuit si ii rugati pe socrii sa gireze cu casa! Asa se poate, e perfect legal si nu aveti batai de cap!

------
Sigur, va fi o problema pentru socrii daca dvs nu platiti ratele. Popriri pe pensii si executare silita pe proprietate.

Asa ca ganditi-va bine inainte de orice pas.......
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Buna dimineata! Pana la ce grad de rudenie nu se poate cumpara prin Prima Casa? Intreb acest lucru, deoarece as fi interest sa achizitionez o casa a unor unchi... Multumesc!

Alte discuții în legătură

Donatie IoanSim IoanSim Va rog a ma ajuta cu cateva informatii, in ceea ce priveste o donatie pe care vreau sa o fac: Sunt casatorit de peste 10 ani, nu am mai fost casatorit, nu am ... (vezi toată discuția)
Locuința familiei este pe numele bunicilor. are nepotul drept de moștenire? Vicky82 Vicky82 In urma casatoriei am inceput sa locuim in apatamentul socrilor care s -au mutat la casa, la construirea careia sotul meu a contribuit cu o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa alinacraciun alinacraciun buna am si eu o problema : programul \"prima casa\" se aplica pentru refinantarea unui credit pentru locuinta deja luat de la banca? locuinta este construita ... (vezi toată discuția)