Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
-In 11.10.2012 am fost condamnat la 2 ani cu suspendare si 4 ani termen de incercare, pentru refuz de probe biologice si ultraj iar in 29.01.2013 am fost condamnat din nou cu suspendare pentru ultraj pentru o fapta concurenta cu cele precedente, mentionez ca a ramas pedeapsa data in prima instata si acelasi termen si pedeapsa.Cand intervine reabilitarea de drept?Mentionez ca am consultat 3 avocati fiecare avand raspunsuri diferite.Va rog mult astept un raspuns.
De la data la care a ramas definitiva hotararea judecatoreasca dispusa in 11.10.2012, adaugati 7 ani (4 ani, termen de supraveghere + 3 ani, termen de reabilitare).
un avocat la fel ca dv,altul ca pot face la cerere in ianuarie 2017,altul la sfarsitul termenului de incercare, ce este dureros este ca am fost facut acasa si in timpul liber la vremea respectiva avand calitatea de politist in conditiile in care in comuna se tolerau tot felul de infractiuni
Da, am inteles. Deci, cu privire la reabilitare, ce v-am spus ramane valabil si batut in cuie, insa cu privire la celelalte aspecte nu ma pot pronunta in necunostinta de cauza. Bafta multa!
De la data la care a ramas definitiva hotararea judecatoreasca dispusa in 11.10.2012, adaugati 7 ani (4 ani, termen de supraveghere + 3 ani, termen de reabilitare).
de ce adăugați cei trei ani? Pe vechiul cod penal, nu se reabilita de drept la împlinirea termenului de încercare?
Antecedente penale
leona777
Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)