avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa cu suspend. cond. a execut. ped.- termen de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa cu suspend. cond. a execut. ped.- termen de incercare, reabilitare

Pe 01.06.2010 am primit 2 ani cu suspendare pe o perioada de incercare de 4 anii.Daca reabilitarea,conform art.82 incepe de la ramanerea definitiva a hotararii,prin care s-a pronuntat suspendarea,de ce se aduna perioada pedepsei cu termenul de incercare daca durata suspendarii constituie insasi termen de incercare ???
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
ionutadi, utilizator
1.Reabilitarea nu incepe de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, ci termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

2.Pentru ca termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani prev. de art 82 al.1 ( vechiul cod penal).
Ratiunea legiutorului a fost tocmai aceea de a da posibilitatea condamnatului sa nu execute in regim de detentie pedeapsa aplicata ci in stare de libertate, cu conditia insa ( de aceea se si numeste conditionata) sa nu mai comita o noua infractiune in perioada termenului de incercare., deci sa probeze daca se poate indrepta si fara aplicarea unei pedepse privative de libertate, insa nu numai 2 ani ci 4 in cazul pedepsei de 2 ani.

3.In privinta reabilitarii, ea intervine de drept la implinirea termenului de incercare, daca condamnatul nu savarseste o alta infractiune inauntrul acestuia si daca nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate in baza art.83 si 84 ( art.86 din vechiul cod penal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot reabilita in cazul unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei? Eduard87 Eduard87 Buna ziua am fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru furt calificat la data de 30 05 2012 cand pot face reabilitarea pentru stergerea cazierului multumesc (vezi toată discuția)
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen de incercare/reabilitare alexbz alexbz buna ziua si am si eu o ? am de ispasit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani si 4 ani de incercare pentru complicitate furt, cand implinesc cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept in cazul unei ped. pentru furt cu suspendarea conditionata a executarii adriancrisan adriancrisan Buna ziua Am o nelamurire in privinta reabilitarii de drept si va rog sa ma ajutati daca puteti cu informatii despre acest caz in special data la care ar ... (vezi toată discuția)