avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen de incercare/reabilitare

buna ziua si am si eu o ? am de ispasit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani si 4 ani de incercare pentru complicitate furt, cand implinesc cei 2 ani de suspendare imi pot reabilita cazieru pentru a ma putea angaja
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:31, 16 Decembrie 2014
Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat conditiile de reabilitare.



In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."



Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.



(termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti ).



Termenul de incercare este compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga doi ani.


Termenul de incercare este de patru ani.



Daca aveti interes, aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.






Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este una pentru acordarea reabilitarii, ci doar pentru constatarea reabilitarii de drept.




Succes.

Calculati 4 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, iar daca in acest interval de timp nu savarsiti o alta infractiune si nici nu se pronunta revocarea suspendarii executarii pedepsei in cond. art.83 si 84 din vechiul cod penal,dupa implinirea termeului va interveni reabilitarea de drept a pedepsei aplicate.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept in cazul unei ped. pentru furt cu suspendarea conditionata a executarii adriancrisan adriancrisan Buna ziua Am o nelamurire in privinta reabilitarii de drept si va rog sa ma ajutati daca puteti cu informatii despre acest caz in special data la care ar ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept pentru condamnare in 2012 bubu3gm91 bubu3gm91 in data de 2 februarie 2012 a intrat hotararea judecatoreasca definitiva in urma careia am primit 7 luni de inchisoare cu suspendare cu termen de incercare 2 ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot reabilita in cazul unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei? Eduard87 Eduard87 Buna ziua am fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru furt calificat la data de 30 05 2012 cand pot face reabilitarea pentru stergerea cazierului multumesc (vezi toată discuția)