avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - caracterul hotararilor judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - caracterul hotararilor judecatoresti

Bună ziua.
Mă poate ajuta cineva cu un răspuns?
Am o hotărâre judecătorească favorabilă, nedefinitivă (s-a declarat apel, dar nu s-a judecat) pe litigii de muncă, prin care a fost admisă acțiunea formulată de mine cu obligarea pârâtei la cheltuieli judiciare. Întrebarea mea este dacă hotărârea pronunțată în primă instanță este executorie cu privire la cheltuielile de judecată sau trebuie să aștept să rămână definitivă pentru a o pune în executare? :O:(B-):frantic:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:50, 14 Septembrie 2016
Hotararile pronuntate de instantele de fond in cazul litigiilor de munca sunt executorii.
Este executorie dua prima instant, nu trebuie sa asteptati apelul.
Se poate pune in executare , sub riscul intoarcerii executarii silite daca se pierde in apel.
Va multumesc pentru raspuns. :O
Asta înseamnă că pentru recuperarea cheltuielilor judiciare pot să trimit angajatorului o notificare prin care sa solicit sa efectueze plata intr-un anumit termen si daca nu se conformeaza pot sa cer ulterior daune interese?:O:sorry::-/:stunned:
Puteti solicita angajatorului punerea in executare a acelei hotarari printr-o notificare.

Alte discuții în legătură

Penalizare pe art 906 neincredintare minor claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o hotarare de penalizare pe ziua de intarziere pentru nerespectarea unei hotarari a instantei pe art 906? Multumesc. (vezi toată discuția)
Executare silita mitracheioana mitracheioana referitor la executare asilita, daca debitorul nu a pus in executare, pot solicita in acelasi timp catre instanta de executare si stabilirea sumelor ce revin ... (vezi toată discuția)
Executare silita obligatie de a face, pe noul art 906 alin 4 cpc ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara. Rog o opinie avizata pe aceasta chestiune. Speta e urmatoarea : Avem o sentinta definitiva pe art 906 cod ... (vezi toată discuția)