avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

referitor la executare asilita, daca debitorul nu a pus in executare, pot solicita in acelasi timp catre instanta de executare si stabilirea sumelor ce revin creditorului pentru fiecare zi de intarziere si autorizarea pentru efectuarea obligatiei de a face, respectiv lucrari de preluarea apei pe terenul lui.
Instanta de executare intra in vacanta in lunile iulie si august sau cererile sunt solutionate si in aceasta perioada?

Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:41, 7 Iunie 2016
Nu se pot amandoua in acelasi timp, trebuie sa va hotarati la una din doua, conform art.904 NCPC ,sau art. 906 NCPC.
Art.904 NCPC Executarea obligatiei de a face"Daca debitorul refuza sa indeplineasca o obligatie de a face cuprinsa intr-un titlu executoriu,in termen de 10 zile de la comunicarea incheierii de incuviintare a executarii , creditorul poate fi autorizat de instanta de executare,prin incheiere executorie, data cu citarea partilor, sa o indeplineasca el insusi sau prin alte persoane, pe cheltuiala debitorului."
Art.906.NCPC.Aplicarea de penalitati. (1)"Daca in termen de 10 zile de la comunicarea incheierii de incuviintare a executarii debitorul nu executa obligatia de a face sau de a nu face, care nu poate fi indeplintia prin alta persoana,acesta poate fi constrans la indeplinirea ei,prin aplicarea unor penalitati de catre instanta de executare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pe art 906 neincredintare minor claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o hotarare de penalizare pe ziua de intarziere pentru nerespectarea unei hotarari a instantei pe art 906? Multumesc. (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - caracterul hotararilor judecatoresti have have Bună ziua. Mă poate ajuta cineva cu un răspuns? Am o hotărâre judecătorească favorabilă, nedefinitivă (s-a declarat apel, dar nu s-a judecat) pe ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face Dads Dads M-ar interesa sa stiu in cadrul obligatiei de a face conform art 906 CPC: (1) Daca in termen de 10 zile de la comunicarea incheierii de incuviintare a ... (vezi toată discuția)