1. OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:
Art.. 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi
care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă,
indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.
Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72
(1)
Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi
care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã,
indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.
(2)
Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
...
2. Astfel, fiecare angajator ii va achita indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca/indemnizatia de maternitate.
3.
.... voiam sa ma lamuriti cand va intra in concediul de maternitate, va intra simultan si la mine si in cealalta parte unde are norma de baza? ..
Legea nu interzice realizarea de venituri pe durata concediului de maternitate , insa alta este situatia in care salariata va intra in CCC.