avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PERSONA CU HANDICAP
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PERSONA CU HANDICAP

Sant angajat ca lucrator gestionar cod COR432111 si de curand am obtinut un certificat de persoana cu handicap firma la care lucrez ma poate concedia sau pot avea probleme din aceasta cauza mentionez ca am si autorizatie de stivuitorist
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2016
alexvlad2, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:35, 14 Septembrie 2016
Obtinerea unui certificat de incadrare in grad de handicap nu constituie un motiv de concediere.

Avand in vedere ca, angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca exista posibilitatea sa vi se ofere un alt loc de munca.
Autorizatia de stivuitorist, daca a fost obtinuta anterior obtinerii certificatului de handicap, in baza unei fise medicale eliberate de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale (pe fisa de aptitudine, medicul a mentionat "apt" pentru meseria de stivuitorist), trebuie revizuita. Anuntati emitentul autorizatiei de stivuitorist despre situatia existenta si va prezentati la medicul specialist de medicina muncii (cu documentul de incadrare in grad de handicap) in vederea revizuirii fisei de aptitudine.
Daca dupa examinarea medicala, medicul va completa fisa de aptitudine tot cu "apt" pentru activitatea de stivuitorist va puteti desfasura activitatea in continuare. Daca va completa "apt conditionat" (va nominaliza conditionarile) sau "inapt" pentru meseria de stivuitorist, angajatorul si lucratorul vor trebui sa respecte conditionarile, respectiv angajatorul va trebui sa va ofere un alt loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au bolnavii diagnosticati cu schizofrenie dreptul la munca Andreea Enciu Andreea Enciu Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de un caz. Ma intereseaza sa stiu daca bolnavii diagnosticati cu schizofrenie au dreptul de a munci si in ce ... (vezi toată discuția)
Adeverința medicală angajare maddo25 maddo25 Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de ... (vezi toată discuția)