avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Au bolnavii diagnosticati cu schizofrenie dreptul la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Au bolnavii diagnosticati cu schizofrenie dreptul la munca

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de un caz. Ma intereseaza sa stiu daca bolnavii diagnosticati cu schizofrenie au dreptul de a munci si in ce conditii.

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:21, 20 Decembrie 2018
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.
Sunt aplicabile prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor.
Pentru fiecare lucrator, medicul specialist de medicina muncii cu care firma angajatoare are incheiat contract de prestari servicii medicale, in urma unei examinari medicale la angajare si periodic, medicul mentioneaza, dupa caz, in fisa de aptitudine a lucratorului - apt/ inapt/ apt conditionat (nominalizeaza conditionarile). Se au in vedere:
-rezultatele examinarii medicale efectuate de medicul specialist de medicina muncii,
-rezultatele unei examinari medicale de specialitate daca medicul specialist de medicina muncii a considerat ca este utila si a trimis lucratorul la un specialist,
-mentiunile din dosarul medical al lucratorului, aflat la acest medicul specialist de medicina muncii (acest medic poate colabora cu medicul de familie al lucratorului),
-materialul de identificare si evaluare a riscurilor profesionale la locurile de munca/ posturile de lucru/ meserii pus la dispozitia medicului de catre angajator,
-fisa de identificare a factorilor de risc profesional completata de angajator pentru lucratorul respectiv,
-incompatibilitatile mentionate in fisa de referinta pentru lucratorul respectiv, examinat medical, fisa din anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! nu reușesc să găsesc documentație despre responsabilitatea ... Ema S Ema S Buna! Nu reușesc să găsesc documentație despre responsabilitatea angajatorului fata de un angajat care arata semne clare de schizofrenie. Din punct de ... (vezi toată discuția)
Testare psihologica contabil cornelicamia cornelicamia Buna seara , as dori sa stiu daca legea prevede testarea psihologica pentru contabil si cine o poate face(ma refer daca psihologul are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli fisa medicala Anngellicca Anngellicca Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de ... (vezi toată discuția)