avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli fisa medicala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli fisa medicala

Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de proprietarul cabinetului sau se fac pe cheltuiala proprie? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:48, 23 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Daca va referiti la controalele de medicina muncii, atunci acestea se fac pe cheltuiala cabinetului.
Exact despre asta este vorba. Îmi puteți trimite hotărârea de lege privind acest lucru? Va mulțumesc!
Art. 7 din Legea 319/2006
...
(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în munca nu trebuie sa comporte în nicio situaţie obligaţii financiare pentru lucrători.

Art. 7 din H.G. 355/2007

Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Va mulțumesc mult!
Prevederile legislative mentionate de Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si de HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor se refera la examinarea medicala la angajare si examinarea medicala periodica, obligatorie pentru toti lucratorii. In urma examinarii medicale se completeaza de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, fisa de aptitudine a lucratorului cu una optiunile, dupa caz - apt/ inapt/ apt conditionat (se nominalizeaza conditionarile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa medicala pentru angajare adagrig adagrig Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, a cui sarcina este plata evaluarii medicale in vederea angajarii? Din experianta stiu ca angajatorul solicita si tot el ... (vezi toată discuția)
Cine plătește examinarea psihologică si medicală pentru angajare? Roxitudo Roxitudo Vreau să mă angajez la o grădiniță privată. Avizul psihologic l-am făcut în cadrul acesteia cu o angajată care se ocupă de acest lucru. Inițial nu ... (vezi toată discuția)
Analize medicale angajati carpaho carpaho suntem un S.R.L si avem un contract cu un cabinet de medicina munci si facem fisele de aptitudini la salariati si alte investigati medicale la salariati ... (vezi toată discuția)