avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Analize medicale angajati
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Analize medicale angajati

suntem un S.R.L si avem un contract cu un cabinet de medicina munci si facem fisele de aptitudini la salariati si alte investigati medicale la salariati suntem obligati sa platim aceste consultati? (platim sanatatea )
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:55, 27 Februarie 2014
Da, trebuie sa platiti consultatiile, salariatul are drepturi el nu poate fi pus la plata.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.7 al.(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind verificarea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Angajatorii platesc prestatiile medicale efectuate de cabinetele medicale de medicina muncii/ medicii specialisti de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as vrea sa stiu cine este obligat sa plateasca siguranta ... Marina dobrescu Marina dobrescu Buna ziua as vrea sa stiu cine este obligat sa plateasca siguranta in circulatie si avizul pshihologic (angajatul sau angajatorul) necesare fisei de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli fisa medicala Anngellicca Anngellicca Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii BiroN. BiroN. Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii? Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)