avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... testare psihologica contabil
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

testare psihologica contabil

Buna seara ,
as dori sa stiu daca legea prevede testarea psihologica pentru contabil si cine o poate face(ma refer daca psihologul are nevoie de licenta).mentionez ca nu este o fuctie de conducere.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 18 Noiembrie 2015
Testarea psihologica se face numai de catre personal calificat/ autorizat.
Ca oricare salariat, contabilul este supus examinarii medicale la angajare si examinarii periodice cu respectarea prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare.
Angajatorul trimite viitorul angajat la medicul specialist de medicina muncii cu care are incheiat contract de prestari servicii medicale, o fisa cu riscuri profesionale bifate, la care va fi expus lucratorul la locul de munca/ postul de lucru.
In cursul examinarii medicale, in functie de riscurile profesionale identificate/ bifate, medicul specialist de medicina muncii il examineaza conform unei fise din anexa 1 la HG si poate suplimentar sa solicite si examinare psihologica, inainte de a completa fisa de aptitudine, dupa caz, apt/ inapt/ apt conditionat (cu precizare conditionari) pentru postul solicitat.
In cadrul examinarii medicale periodice sau la schimbarea riscurilor identificate/ bifate, se repeta procedura de examinare medicala si dupa caz si cea psihologica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate fisa medicala angajare din luna mai alinadutu22 alinadutu22 Buna ziua vreau si eu sa stiu care este valabilitatea unei fise medicale mai ?6 luni sau 12 luni ?:P (vezi toată discuția)
Au bolnavii diagnosticati cu schizofrenie dreptul la munca Andreea Enciu Andreea Enciu Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de un caz. Ma intereseaza sa stiu daca bolnavii diagnosticati cu schizofrenie au dreptul de a munci si in ce ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala... Doru Florentin Doru Florentin La un bolnav de 46 ani cu scleroza multiplă recurent remisiva i se poate tăia pensia grad doi, în contextul în care încă este pe picioare? Preventiv am ... (vezi toată discuția)